Konami prý NEchystá multiplayerový Silent Hill
zdroj: tisková zpráva

Konami prý NEchystá multiplayerový Silent Hill

21. 3. 2011 16:28 | Téma | autor: Aleš Smutný |

Update (22:19) - Tak nakonec ne. Devin Shatsky, producent Downpouru velmi rychle spekulaci vyvrátil...

Update (22:19) - Tak nakonec ne. Devin Shatsky, producent Downpouru velmi rychle spekulaci vyvrátil. "Cokoliv onen italský novinář prohlásil vzniklo buď vytržením Radkových slov z kontextu a nebo se smysl prostě ztratil v překladu. O multiplayeru jsme uvažovali a zavrhli jej poté, co jsme vyčíslili náklady na něj a kolik času z produkce by nám zabral". A vše je jako dřív a Silent Hill zůstává klasickým "personal hororem". Ach ti Italové...

Radek Marek z brněnskéo týmu Vatra Games, který chystá nejnovější Silent Hill s podtitulem Downpour, se v rozhovoru pro italský Xbox360 Magazine vyjádřil o potenciálu multiplayeru ve zmíněné hře a vypustil velmi zajímavou, byť trošku nejistou informaci. „V Silent Hill: Downpour teď určitě nechystáme žádné multiplayerové módy, ale Konami zkouší, zda by fungovala samostatná kapitola ze Silent Hillu, která by byla jen multiplayerová. Neznáme další detaily, ale mělo by jít o titul pro XBLA a šlo by asi o přežití jednotlivých hráčů v Silent Hillu“.


Nechť spekulace začnou! Jak by asi mohl vypadat multiplayer v Silent Hillu? Hráči v roli nešťastných návštěvníků utíkají před Pyramide Headem a dalšími stvůrami? Anebo by část hráčů po vzoru Left4Dead převzala roli monster? Každopádně XBLA neslibuje velký rozpočet pro tento experiment, což ovšem neznamená, že nemůže na konci být atraktivní hororový zážitek. Je také dobře, že pokud hra vznikne, bude stranou klasické hry pro jednoho hráče, která je pro Silent Hill přeci jen dominantní. Nechme se tedy překvapit, co z toho všeho vyjde. A držme Vatře palce, ať dá vzniknout dalšímu běsnému dílu tohoto kultovního hororu.

Nejnovější články