Kojima by si přál remake Metal Gear Solid od externího studia
zdroj: tisková zpráva

Kojima by si přál remake Metal Gear Solid od externího studia

28. 6. 2013 13:02 | Téma | autor: Adam Homola |

Říká se, že rok 1998 byl z ohledem na vydané hry jedním z nejlepších. Velkou zásluhu na tom má bez debat i první moderní Metal Gear Solid, který byl tehdy pádným důvodem pro koupi konzole PlayStation a nejednomu hráči otevřel svoji propracovaností ústa. Dnes už legendární jednička se v roce 2004 dočkala remaku s názvem Metal Gear Solid: The Twin Snakes, na kterém pracovali Silicon Knights. Teď se o další možný remake jedničky otřel sám Kojima v jednom rozhovoru a následně na Twitteru, a je třeba dodat, že Kojima sám není vůbec proti.

Kojima se ve smršti tweetů omlouval za špatně přeložený rozhovor, ale pak dodal, že doufá, že by někdo mohl udělat MGS1 na Fox Enginu. “No, kdyby na světě existoval nějaký tvůrce nebo tým, který by měl tu potřebnou lásku a vášeň pro tvorbu remaku MGS1, tak bych si o to rád řekl,” napsal Kojima. Studio Kojima Productions má plné ruce práce s Metal Gear Solid V: Phantom Pain a Ground Zeroes, a pak dost možná přijdou DLC, datadisky nebo rovnou začne práce na dalším velkém Metal Gearu.

Na remake asi nebude čas ani v americké pobočce Kojima Productions, kde se pracuje na novém Metal Gear Online a pomáhá se s pětkou. Externí vývojář by tak byl nutný, a jak dokázaly kvality Twin Snakes z roku 2004 na GameCube, vůbec by to nemuselo vadit. Noví vývojáři by totiž nedělali zbrusu nového Metal Geara, jen by předělávali už hotovou hru do lepší grafiky - nejlepší designéři pod sluncem tak na to nejsou nutně potřeba. Týmů, které by to mohly zvládnout, je jistě spousta, ale jako první se o práci přihlásilo takové, které vám jako první na mysl asi nepřijde.

Just Add Water. Že vám to nic neříká? Tihle pánové a dámy mají za sebou práci na Oddworld: Stranger’s Wrath, Oddworld: Hand of Odd, Gravity Crash a za nedlouho jim vyjde Oddworld: Abe’s Oddysee New ‘n’ Tasty, tedy remake prvního Abes Oddysee z roku 1997. Just Add Water se o nalomeném Kojimovi dozvěděli a na svém webu mu napsali otevřený dopis (ten pak stáhli) plný poklon a otevřeně se přihlásili o to, že by remake jedničky moc rádi udělali.

Ideálním studiem pro takovou práci jsou podle svých slov ze tří důvodů: 1. “Máme zkušenosti s prací s legendární značkou (Oddworld Inhabitants), se kterou nakládáme s respektem, který si zaslouží.” 2. “Spousta členů týmu jsou velcí fanoušci Metal Gearu a zdrojový materiál dobře znají.” 3. důvod je prostý: “Fakt to cheme udělat, opravdu.” Pak ještě dodávají, že teď budou vydávat New ‘n’ Tasty verzi původního Oddworldu, takže na to mají i po technické stránce, a že čekají na odpověď Kojimy.

Ten zatím mlčí a těžko říct, jestli se vůbec něčeho dočkáme. Zatím se ale zřejmě ani o ničem nevyjednává, minimálně ne s Just Add Water. Ti totiž na svém Facebooku napsali: “Jenom abychom to zdůraznili, my na remaku MGS pracovat nebudeme. Neuvěřitelně si ceníme vašich reakcí, ale jednoduše není žádný reálný způsob, jak bychom se mohli k práci na MGS dostat.” Stejně jako se pořád remakují filmy i hry, tak se dost možná dočkáme dalšího remaku MGS. Nový FOX engine je ideální příležitost a tak je asi jen otázkou kdy a kdo...

Nejnovější články