Jak to vypadá s Halo: Combat Evolved pro PC
zdroj: tisková zpráva

Jak to vypadá s Halo: Combat Evolved pro PC

22. 12. 2002 21:21 | Téma | autor: Redakce Games.cz |

Není žádným tajemstvím, že na PC verzi slavné futuristické střílečky Halo pracuje společnost Gearbox Software, která nedávno ukončila vývoj rozporuplného Nightfire.

Halo zdroj: tisková zpráva Šéf firmy Randy Pitchford se na letošních turnajích CPL 2002 mimo jiné rozpovídal i o technických obtížích, které s portem Halo souvisejí, neboť grafický čip v Xboxu je dost specializovaný a liší se od standardních GeForce. PCčková podoba hry má podporovat čertvě vydaný DirectX 9.0 a také s nejvyšší efektivností využívat možností nejnovějších grafických karet GeForce FX společnosti nVidia. Zároveň ale nemůže klást příliš přemrštěné hardwarové nároky, které by mohly výrazně omezit její prodej, takže hra prý poběží s omezenými efekty i na GeForce 2 MX. Najít kompromis mezi špičkovou kvalitou a dostupností prý není vždy nejjednodušší. Narozdíl od Xboxu budou hráči na PC samozřejmě používat klávesnici a myš, přičemž se předpokládá, že jejich reakce mohou být pohotovější.

Dalším úkolem Gearboxu je tvorba multiplayeru přes internet, který u xboxové verze být v době vydání nemohl. Hra sice obsahovala síťový kód až pro 18 lidí, ale pouze pro hraní přes lokální síť (představte si jednoduše několik Xboxů spojených dohromady), takže musel být kompletně přepracován síťový kód. Multiplayer u PC verze Halo by měl podporovat cca 32 hráčů a na internetu bude později pravděpodobně také k dispozici volně stažitelný obsah jako jsou nové mapy, zbraně nebo třeba skiny. Zvažuje se i začlenění možnosti hlasové komunikace. Pitchford také prozradil, že práce na Halo pro PC začaly půl roku po vydání xboxového hitu, dodnes patřícího k nejprodávanějším hrám pro tuto konzoli. Jeho tým prý plánuje do hry přidat i některá nová vozidla a zbraně a také zahrnout balíček editačních nástrojů. V současné době je prý vývoj Halo dokončen ze 40%, úplně hotov by měl být v létě 2003 a překvapivě na hře pracuje pouze čtvrtina týmu Gearboxu (zbytek prý na nějakém dalším áčkovém titulu). Další podrobnosti naleznete v této novince.

zdroj: Avault, GameSpot

kate

Nejnovější články