Podrobnosti o Halo: Combat Evolved pro PC
zdroj: tisková zpráva

Podrobnosti o Halo: Combat Evolved pro PC

9. 9. 2002 11:11 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

Poměrně velkou vlnu ohlasů vzbudilo nedávné oznámení Microsoftu o uvedení xboxové pecky Halo i na osobní počítače.

Halo zdroj: tisková zpráva Právě Halo totiž byla jednou ze skutečných perel této konzole a mnoho lidí ji považovalo za jediný důvod, proč si Xbox vůbec pořizovat. Vynikla především dokonalým grafickým zpracováním, skvělou hratelností, AI a prvotřídní akcí. Konzolová exkluzivita však neměla dlouhého trvání a Gearbox Software nyní pilně pracuje na její konverzi pro PC. První podrobnější informace o této verzi hry vycházejí v britském časopisu PC Gameru a pokud si chcete celou šestistránku textu a obrázků prohlédnout v nascanovaném provedení, můžete tak učinit na stránkách fansite Halo.Bungie.org.

Základní dějová linie se samozřejmě nezmění - stejně jako v původní videohře, i nyní se ujmete role supervojáka vycvičeného k likvidaci mimozemské rasy, se kterou zbytky lidstva bojují na planetě Halo. Kde jsme se tam vůbec vzali? Podobně jako na mnoha desítkách dalších planet, i Halo lidé začali kolonizovat kvůli přeplněnosti Země. To však ještě netušili, s jakými sousedy se potkají. Takzvaní Conventatné nelítostně hájí tajemství své planety, která je tak velká a různorodá, jak jen se pro účely her hodí. Máme zde moře a pláže (trochu se od těch kalifornských liší), hory i tajemné jeskyně a samozřejmě různé stavby se spletí nejrůznějších místností a chodeb hluboko v podzemí.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Vaše postava cyborga, supervojáka stvořeného lidmi, bude moci v jednu chvíli nést jen dvě zbraně z celkového počtu několika desítek. I zde bude platit, že různé zbraně se chodí na různé typy nepřátel. Jako obranu všem můžete vytáhnout energetický štít, který sice nevydrží věčně, ale pokud jej zrovna nepoužíváte, může se dobít. Ani v PC verzi nebudou chybět oblíbené futuristické modely jeepů s propracovaným modelem zničení, takže nepůjde ryze o FPS žánr.

Protože Halo měla být úplně původně (než Microsoft koupil Bungie a rozhodl z ní udělat vlajkovou hru pro Xbox) vydána pro osobní počítače, spousta prvků se do finální podoby konzolové verze umístit nemohla. Spekuluje se o tom, že právě nyní se v PC verzi objeví i některé nové zbraně, jako třeba rotační kulomet nebo meč. Otázkou také bude, jakým způsobem má být hra ukládána - jestli opět automaticky nebo pomocí tradičnějšího quick-save. Microsoft, který na průběh konverze pečlivě dohlíží, údajně jakýmkoli větším změnám či dokonce vylepšením nefandí a střádá si je do dalších pokračování (Halo 2 bylo oznámeno zatím pouze pro Xbox). I přesto však můžeme očekávat v multiplayerové části kromě kooperativní hry také spoustu nových map a samozřejmě i jiné herní mody. Mapy by měly být větší, spíše ve stylu Tribes, aby se na nich daly používat vozidla i ve větším počtu hráčů (maximum prý bude okolo 16ti).

Obrázek zdroj: tisková zpráva PCčková podoba Halo od Gearboxu (tvůrci např. NightFire nebo CS: Condition Zero) by měla být hotova v létě příštího roku, což je o pár měsíců později než nadějný klon Breed. Uvidíme, jak si vývojáři poradí s konverzí hry na PC, jejíž některé úrovně byly přímo vytvořeny pro hraní s gamepadem a tudíž by hratelnost s myší nebo klávesnicí mohla být složitější, ne-li horší.

kate

Nejnovější články