Individuální obtížnost Tomb Raider Underworld
zdroj: tisková zpráva

Individuální obtížnost Tomb Raider Underworld

2. 10. 2008 13:13 | Téma | autor: Redakce Games.cz |

Vystaví vám herní výzvu šitou na míru: trend zjednodušování her pro co nejšiřší publikum postoupí na novou úroveň.

Zvětšit zdroj: tisková zpráva Obecný trend zjednodušování her pro přizpůsobení se co nejšiřšímu hráčskému publiku brzy postoupí na zcela novou úroveň. Pryč jsou doby, kdy hráči dostali na výběr jen mezi obtížnostmi Easy, Medium a Hard. Tak alespoň pro MTV prezentoval svoji žhavou novinku Eric Lindstrom, výtvarný ředitel z Crystal Dynamics. Jmenuje se „Player Tailoring“ a objeví se v očekávaném Tomb Raider Underworld. A co tato vlastnost umožní? Nastavení si hry přesně sobě na míru.

V Player Tailoring naleznete takové parametry, jako kapacitu munice v zásobníku, počet Lařiných hitpointů, nepřátelské hitopinty, čas pro uchycení se na římsách při skocích atd. U každé položky se dají nastavit hodnoty "Málo / Středně / Hodně" a přizpůsobit si tak hru svým schopnostem. Nebojte, Player Tailoring menu sice bude možné zpřístupnit kdykoliv během hry, veškeré zvolené změny se však projeví až při příští potyčce. To zabrání hráčům ve snižování obtížnosti nepřátel ve chvíli, kdy zjistí, že jsou nad jejich síly.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva
nové obrázky

Tím ale autoři nového Tomb Raidera ještě nekončí. Ve hře bude přítomna i tzv. Field Assistance, která ve formě šikovných tipů a vodítek pomůže v postupu drsnými levely. „Chceme zabránit tomu, aby byli hráči nuceni řešit své zákysy pomocí různých návodů na internetu, které často obsahují i příběhové spoilery,“ říká Lindstrom, „Tipy samozřejmě budou přítomné jen pro hráče, kteří si je aktivují v nastavení hry.“ Stejně tak budou moci zapnout i sonarovou mapu, na níž se jim automaticky zaznamenají všechny objevené tajné skrýše, případně se zde bude i objevovat směr, jakým se má hráč dál ubírat.

„Neustále se setkáváme s názorem, že hra bude díky všem možným vychytávkám až moc lehká,“ svěřil se MTV Lindstrom, „Není to však pravda. Všechny pomocné berličky bude možné vypnout a nastavíte-li v Player Tailoring všechny ukazatele na nejtěžší, dočkáte se naopak mnohem větší výzvy, než jste z jiných her zvyklí.“ Jen v takovém případě navíc získáte prestižní Master Survivalist Achievement.

Tomb Raider Underworld vyjde v listopadu pro PC, Xbox360, PS3, Wii a PS2 (předobjednávejte zde) - více v našem předchozím zpravodajství.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
Tomb Raider Underworld nabírá rychlost  [21.9.2008 14:14 - levis]
Tomb Raider Underworld trailer v angličtině  [19.8.2008 13:13 - jd]
Tomb Raider Underworld pod vodou  [6.7.2008 15:15 - levis]
zdroj: MTV Multiplayer, PCG

campercz

Nejnovější články