DJ Tiesto tváří hry DJ Hero
zdroj: tisková zpráva

DJ Tiesto tváří hry DJ Hero

26. 11. 2008 23:23 | Téma | autor: Redakce Games.cz |

Nejslavnější diskžokej na světě vytvoří nové skladby pro hru. + TRANCOVÝ REMIX ALONE IN THE DARK

Nejslavnější diskžokej na světě si asi zavařil u Activision. Ve svém nedávném e-mailovém newsletteru neprozíravě prozradil světu, že vytvoří úplně nové skladby speciálně určené pro ještě neoznámenou hru DJ Hero. Jak víme od září, ta bude takovou obdobou populární série Guitar Hero a hráč v ní bude trochu odlišným způsobem mixovat muziku a vyluzovat zvuky na přibaleném ovladači připomínajícím mixážní pultík.

Holanďan původním jménem Tijs Verwest k tomu dodal: "Jsem tímto projektem nesmírně nadšen, protože to je skvělý nápad, jak seznámit s prací DJe širší publikum. Možná si pak uvědomí, že to není tak snadné, jak se navenek zdá. Hra jako tato rovněž přivede nové lidi k taneční scéně, ať už mají v oblibě jakýkoli její podžánr."

Zvětšit zdroj: tisková zpráva

Abyste to ale nepochopili špatně: Tiesto sice bude oficiální tváří DJ Hero, ale nikoli té základní verze, v níž bude zastoupeno více různých hudebních stylů. Tiestova nová produkce se totiž, samozřejmě společně s největšími hity typu Delerium-Silence, objeví v jeho speciální odnoži hry - něco jako byly dříve samostatné odbočky Guitar Hero obsahující jen songy Metallicy nebo Aerosmith. Tato Tiestova verze hry má podle onoho newsletteru vyjít někdy v létě 2009, což Activision dosud nekomentovali.

This is alternative content.


ukázka DJ Tiesto remixu ústředního motivu z Alone in the Dark

Hra DJ Hero je v poslední době již druhým angažováním DJ Tiesta na herní scéně. Předtím se na spolupráci dohodl s Atari, pro něž zremixoval ústřední motiv s bulharsky zpívanými vokály z hororové adventury Alone in the Dark. "Bylo to poprvé, co jsem měl co dočinění s hrami, takže to byla výzva, ale užil jsem si to. Původní soundtrack totiž má v sobě řadu ingrediencí, které se perfektně hodily do remixu," podotkl slavný diskžokej, který v ČR naposledy vystoupil na loňské Sensation White v Sazka Areně a měl se snést z vrtulníku na letošní párty na Máchově jezeře, což mu překazila silná bouřka.

Úryvek z jeho trancového remixu AITD si můžete poslechnout výše ve streamu z AudioTube. Kompletní verze se legálně stáhnout nedá - je k dostání jen v kamenných obchodech na CD nebo na PSN společně s dvěma remixy od někoho dalšího.

Update 22.12. - DJ Tiesto skrze svůj oficiální newsletter popřel, že by kdy cokoli prohlásil o hře DJ Hero.
zdroj: CVG
jd

Nejnovější články