Desáté narozeniny série DOOM jsou právě dnes
zdroj: tisková zpráva

Desáté narozeniny série DOOM jsou právě dnes

10. 12. 2003 16:16 | Téma | autor: Redakce Games.cz |

Věřte tomu nebo ne, dnes je to přesně deset let, co iD Software vypustili do světa první verzi slavného Doomu a značně tím ovlinili budoucnost celého herního průmyslu.

news zdroj: tisková zpráva Toto výročí si pochopitelně vysloužilo pozornost na celé řadě herních serverů, z nichž asi nejobsáhlejší je GameSpy. V tématickém speciálu "Doom - 10 years of Hell" se můžete podívat třeba na přehlednou historii celé série, tedy nejvýznamnější data, která jsou s kultem Doomu spojena. Většinou se jedná o dobu vydání různých verzí a konverzí. K nahlédnutí jsou také galerie k oběma hrám a související retro-recenze prvního (resp. Ultimate Doom, tedy vylepšené jedničky s bonusovou epizodou) i druhého dílu. Na pátek jsou přislíbeny též nějaké nové perličky o chystaném Doom III, takže se nechme překvapit.

Na české GameZone na narozeniny Dooma také nezapomněli a výsledkem je podrobné ohlédnutí, odkud pochází následující ukázka:

    Mezi fandy se také stalo velmi oblíbeným (stejně jako u většiny her) tvoření vlastních levelů. V DooMovi je to až extrém. Pořád mi vrtá hlavou, že ještě 10 let od vydání hry se tvoří další a další mapy. Někdy si říkám, jak je to možný vytvořit něco úplně nového, co ještě nikdo před tím neudělal. Neznám jinou hru, ve které vzniklo (a stále vzniká) tolik nových map. A nutno říci, že většinou jde o skvělé kousky. Některé megawady se staly natolik populárními, že se dnes hrají na světových DooM serverech... [celý článek]
Z 3DGamers si můžete zase stáhnout již v květnu uvolněné E3 video z Doom III, ovšem tentokrát ve vyšším rozlišení 640x480. Později jej pro vás přidáme i lokálně do naší download sekce v podstatně menší DivX verzi.
zdroj: GameSpy, GameZone

kate

Nejnovější články