Counter-Strike: Global Offensive přinese nové zbraně
zdroj: tisková zpráva

Counter-Strike: Global Offensive přinese nové zbraně

15. 8. 2011 11:26 | Téma | autor: Aleš Smutný |

Tisková zpráva je jedna věc, zprávy od těch vyvolených, kteří měli skutečně možnost si s tvůrci popovídat a zjistit konkrétní věci o Counter-Strike: Global Offensive, jsou věc druhá. Craig "Torbull" Levine sepsal celkem rozsáhlou zprávu o této akci a můžeme z ní čerpat spoustu sekundárních informací. Kupříkladu vybraní jedinci byli z Velké Británie, Francie, Německa a Slovenska, všechno profesionální hráči CS. Co se celkem jasně ukázalo během prvních chvil je fakt, že rozhodně nemá jít o Counter-Strike 2.

Máme čekat multiplatformní týmovou FPS, která bude pokračovat ve šlépějích Counter-Strike 1.6, Counter-Strike: Condition Zero a Counter-Strike: Source. Poběží na vylepšeném Source Enginu a do fáze bety by měla hra vstoupit letos na podzim, vyjít pak začátkem příštího roku. Budou zde klasické de_ a cs_ typy map a nebudou zde nové herní módy. Než se pustíte do zbytku článku, podívejte se na čerstvý trailer, který ze hry mnoho neukazuje (protože je fan made - díky všem za upozornění!), ale je dobře poskládaný, má dobrý střih a atmosféru.

zdroj: Archiv


Global Offensive bude spadat do kategorii e-sport titulů - je určen pro specializované profi hráče i pro ty, kteří si chtějí prostě jen tak jít zahrát. Hra bude mít matchmaking systém a bude podporovat dedikované servery.

První dojem z de_dust byl dle Levina skvělý. Mapa prý byla předělána pro více kompetetivní hraní, vizuálně vypadá skvěle, stejně jako modely hráčů a samotné zbraně. Nicméně, zbraně podle skupiny hráčů potřebují ještě hodně práce – což je logické, i proto byli pozváni. Budou zde totiž i nové zbraně nad rámec klasické čtverky – lehký kulomet, nové pistole, nové brokovnice. Objeví se dva nové granáty (pokud projdou testingem), jeden Molotov, který zastaví rush, další granát, který simuluje střelbu a mate protivníka.

Zbraně by měly mít i svou „situační“ hodnotu, tedy důvod, proč neskončíte vždycky u jednoho nejsilnějšího druhu zbraně. Staré zbraně pak prošly určitými úpravami, aby zapadly do nového systému. Celkově vyznívají dojmy velmi pozitivně, samozřejmě se všudypřítomným, nevysloveným dovětkem, že vše bude muset projít pořádným testováním, ale s tím se u online FPS, zvláště tohoto typu počítá.

Nejnovější články