Český Dawn of War 2 neumí česky
zdroj: tisková zpráva

Český Dawn of War 2 neumí česky

20. 2. 2009 13:13 | Téma | autor: Redakce Games.cz |

Domácí majitelé originálky si stěžují na doprovodný balast a to, že zatím nemohou hrát ve svém rodném jazyce. Čí to je vina?

Obrázek zdroj: tisková zpráva Nejprve si toho všimli zákazníci obchodu Xzone, kteří Warhammer 40000: Dawn of War 2 obdrželi s náskokem před dnešním oficiálním vydáním a netrpělivě čekali na minutu M, kdy budou moci začít hrát. Ale jako by podobné obstrukce nestačily u GTA IV PC či Falloutu 3, i tato hra před svým spuštěním vyžaduje povinnou instalaci služby Games for Windows LIVE, kde není snadné se zaregistrovat, protože Česká republika nepatří mezi oficiálně podporované země (musíte zde zadat např. Velkou Británii, více v návodu). Kdo to zvládne, jako další krok ho čeká instalace klienta Steamu, nezbytné stažení dalších potřebných dat z internetu a tamní aktivace produktu, což vyvolalo nevoli části uživatelů i konkurenčních obchodů (viz včerejší kauza).

zdroj: Archiv


Dawn of War 2 Space Marines trailer 2

Kdo si myslel, že instalací doprovodného balastu s dvojitou registrací má vyhráno a že může konečně začít hrát českou verzi, toho následně zarazilo, že mezi nabízenými jazyky absentuje čeština, přestože Dawn of War 2 byl inzerován jakožto lokalizovaný produkt (titulky). "Když jsem registroval CD key, napsalo mi to 'PL product activated' a na Steamu mám na výběr mezi angličtinou, němčinou, francouzštinou, španělštinou a právě polštinou, nikde žádná CZ," povzdechl si na Xzone člověk s přezdívkou Jaffik. Další zákazník přidal svůj, jak se později ukázalo trefný názor, že hra není v češtině, protože prý v noci došlo přes Steam k automatickému opatchování, což mělo přepsat češtinu na angličtinu.

Co na to domácí vydavatel CD Projekt? Jak během dopoledne vyšlo najevo, je v tom úplně nevinně, protože problém s češtinou způsobil samotný systém Steam. "Ve svých krabicích máte skutečně českou verzi, ale na Steamu z nějakého nám neznámého důvodu není čeština odemčena, a tudíž nejde nainstalovat. Už od rána to řešíme, a dáme vám okamžitě vědět, jakmile se situace změní," vyjádřil se pracovník lokalizačního oddělení CD Projektu, Filip Ženíšek.

zdroj: Archiv


Dawn of War 2 gameplay video

Opět se tedy názorně ukázalo, že čím více povinných mezičlánků předcházejících započetí samotné hraní, tím větší je pravděpodobnost, že něco z toho nemusí správně fungovat, zvlášť pokud to vůbec není v rukou lokálního distributora. Biti na tom samozřejmě opět jen majitelé originálek, ti ostatní vesele hrají už pár dnů...

Update 20:50 - čeština se už dá zapnout (resp. znovu-stáhnout ze Steamu, nejlépe kompletní reinstalací), napsal Mondy z CD Projektu do fóra: "Kdo si hru uz nainstaloval a chce ji prepnout do cestiny, staci na hru kliknout pravym tlacitkem, zvolit polozku Vlastnosti a na zalozce Jazyk nastavit cestinu. Bohuzel to znamena, ze se musi ceske soubory znovu stahnout ze serveru. Obejit to jde samozrejme novou instalaci hry, ale kdo ma trosku rychlejsi linku, ten si radsi asi stahne ty soubory :). Kdo si bude hru instalovat az ted, zadny problem ani zbytecny traffic nezaznamena. Jeste jednou se touhle cestou omlouvam vsem za zpusobene komplikace a dekuju za trpelivost a pochopeni :)"

Více o Warhammer 40k: Dawn of War 2 příští týden v naší recenzi, zatím čtěte dojmy nebo předešlé zpravodajství, z nějž vybíráme:

18.2. Nejpopulárnější rasou ve skončeném betatestu Dawn of War 2 byli Space Marines (41%), s kterými hrdiny se nejčastěji vítězilo?
5.2. Pokud člověk pořizující Dawn of War 2 v krámě ztratí DVD, může si hru stáhnout zdarma ze Steamu, jehož účet byl potvrzen coby nutnost ke hraní (na kolika PC chcete).
2.2. Ani odpor kamenných obchodů proti povinné aktivaci přes účet na konkurenčním Steamu prý nic nezměnil na tom, že bude součástí krabicového Dawn of War 2.
28.1. Přihlašte se do multiplayerové bety Warhammer 40 000: Dawn of War 2, jedinou podmínkou účet na Steamu.
22.1. Obchod GameStop náhle odstranil z nabídky Dawn of War 2: oficiálně kvůli vyčerpání zásob, zlé jazyky to svádí na střet zájmů, když mu má vadit povinná aktivace přes konkureční distribuční platformu Steam.
22.1. K včerejšímu Dawn of War 2 přidán nový trailer s Orky.
20.1. Pár dnů po uvedení Dawn of War 2 se objeví patch se dvěma dalšími multiplayerovými mapami.
9.1. Tvůrci Dawn of War 2 nemají rádi protikopírovací ochrany a po vzoru Team Fortress 2 raději motivují k pořízení originálky častými patchi a dodatečným obsahem zdarma (přes Steam).
zdroj: vlastní

jd

Nejnovější články