Carcassonne od zítřka na Xbox Live Arcade
zdroj: tisková zpráva

Carcassonne od zítřka na Xbox Live Arcade

26. 6. 2007 12:12 | Téma | autor: Redakce Games.cz |

Předpokládám, že mnozí z vás klasickou strategickou stolní hru Carcassone, původem z Německa, dobře znají (v roce 2001 získala označení Hra roku).

V ČR se prodává už poměrně dlouhou dobu, za kterou si jistě zvládla získat srdce celé řady nadšenců. Ostatně o tom svědčí i fakt, že k té základní středověké verzi existuje celá řada přídavků a vedle toho je k dispozici i pár tematických mutací. Od zítřka, 27. června, se budou moci majitelé konzole X360 s Carcassone setkat také v digitální podobě na Xbox Live Arcade. Stane se tak díky společnosti Sierra Online. A cena? 800 MSP.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva

Pravidla hry budou obdobná původním. Zúčastnit se bude moci až čtyři (na jednom X360) nebo pět (přes Xbox Live) hráčů. Hru zahájí jedna startovní kartička, na níž hráči postupně naváží výběrem z dalších 72 karet znázorňujících části, lesů, hradeb, cest nebo polí. Pomalu se tak před vámi začne rýsovat středověká krajina s celými městy, lesy, cestami a farmami, z nichž by se měl každý snažit vyždímat maximum bodů. Hra samozřejmě obsahuje podrobný tutoriál pro ty, kteří ji neznají. Jinak, AI lze nastavit na různé úrovně obtížnosti. Součástí titulu je navíc také rozšíření Řeky II s 12 dalšími kartičkami. Pro hráče, kteří rádi vidí své soupeře trpět porážkou, je tu možnost využití funkce Xbox Live kamery při hraní online přes Xbox Live.
zdroj: PR

korgull

Nejnovější články