Blizzard o stavu prací na StarCraft II
zdroj: tisková zpráva

Blizzard o stavu prací na StarCraft II

17. 2. 2009 16:16 | Téma | autor: Redakce Games.cz |

Otázky a odpovědi komunitního manažera - proč je lepší držet se neurčitého "až bude hotovo", než se zamotávat do vlastních kliček.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Pro všechny tvůrce čehokoliv je většinou lepší držet se všeříkajícího a neurčitého "when it's done / až bude hotovo", než se veřejně pouštět do detailní debaty s netrpělivými fanoušky. Tuto známou pravdu opět prokázal komunitní manažer Blizzardu, který se ve snaze o vyjití vstříc pár lidem na diskusním fóru do všeho docela zamotal. A přestože zjevně vážil každé slovo, vše se v budoucnu nejspíš otočí proti němu, až ho různí lidé začnou chytat za slovo. Na otázky odstartované konferencí Activision Blizzard, kde minulý týden před investory a akcionáři "muselo" zaznít o zahájení betatestu za pár měsíců, odpověděl zástupce tvůrců StarCraft II přesně takto:

    Otázka: Proč Blizzard pořád nevypustil betu? Když jsem hrál StarCraft II předloni na Blizzconu, vypadalo to, že je víceméně hotov.

    Odpověď: Na singleplayerové kampani se pořád značně pracuje, stejně jako na nové podobě Battle.netu [použil výraz "under heavy construction", který neznamená, že by se něco už jen dolaďovalo - pozn.ed.]. Až příprava dosáhne takové fáze, abychom si byli jisti, že datum už nic neohrozí, oznámíme betu. Pokud se nestane něco bláznivého, beta se uskuteční tento rok.

    Otázka: Proč nám tedy nesdělíte aspoň vaše interní plánované datum, když nevíte definitivní termín? Slibujeme, že nebudeme prudit, pokud Blizzard cílový termín nestihne.

    Odpověď: Buďme realisty. Všichni ví, že data vydání titulů od Blizzardu se často nestíhají, takže pokud bychom nyní řekli něco bližšího, prakticky bychom tím lhali svým fanouškům, což rozhodně nechceme dělat. Řekneme prostě termín až poté, co bude pravděpodobné, že ho dodržíme.

    Otázka: A kdy se tedy dozvíme něco nového o Battle.netu?

    Odpověď: Čekali jsme, než bude vylepšena grafika, k čemuž došlo minulý týden, a nyní se soustředíme na pilování hratelnosti.

    Otázka: Všimám si, že jste nám vlastně stále nic konkrétního neřekl...

    Odpověď: Ano, omlouvám se. Nechci vám lhát o betě ani o Battle.netu. Jakmile budeme vědět datum, určitě se ho dozvíte. Nacházíme se v konečné fázi jejich vývoje.
Plná verze StarCraft II pro PC se dle náznaků vydavatele Activision Blizzard očekává před letošními Vánocemi (pokud tím nemyslel Diablo III) - více v GC dojmech a dřívějším zpravodajství:

Valentýnská přání ze StarCraft II a The Sims 3  [14.2.2009 13:13 - levis]
Obrázky z StarCraft II & Diablo III  [14.1.2009 09:09 - levis]
StarCraft II Wings of Liberty jen pro progamery?  [3.1.2009 10:10 - levis]
Evakuace základny ve StarCraft II Wings of Liberty  [16.10.2008 11:11 - levis]

jd

Nejnovější články