Narýsovány 2009 plány Activision Blizzard
zdroj: tisková zpráva

Narýsovány 2009 plány Activision Blizzard

12. 2. 2009 10:10 | Téma | autor: Redakce Games.cz |

Kdy si zahrajete betu a plnou verzi StarCraft II, termín Wolfensteina a proč tento vydavatel nemusí propouštět? UPDATE

Zvětšit zdroj: tisková zpráva V noci na dnešek proběhla pravidelná konference Activision Blizzard, ve které se jeho šéfstvo pochlubilo finančními výsledky za minulé čtvrtletí a také prozradilo svůj herní lineup na tento kalendářní rok. Vybíráme z toho ty nejdůležitější novinky:

  • Betatest StarCraft II skutečně odstartuje "v příštích měsících" a bude v sobě obsahovat ranou verzi nové generace online rozhraní Battle.net. Datum plné verze by se od toho logicky dalo odvozovat na letošní podzim, nicméně výrobce pouze neurčitě dodal, že "přední titul Blizzardu opravdu vyjde ve 2009", čímž mohl eventuálně myslet i Diablo III, ale první díl ze StarCraft II trilogie je mnohem pravděpodobnější.


  • Je jisté, že Call of Duty Modern Warfare 2 od Infinity Ward vyjde před letošními Vánocemi, stejně tak ta závodní hra od tvůrců série Project Gotham Racing z Bizarre Creations (ale pořád není jisté, zda to bude bondovka, jak se šeptalo).


  • Příští střílečka s Bondem, nástupce Quantum of Solace, raději odložena na začátek 2010, aby si nelezla do zelí s podobným Call of Duty, protože jim to prý vloni ublížilo (mimochodem zajímavé, že jim to došlo až nyní :)


  • Nový Wolfenstein od Raven Software stanoven již na toto léto, všechny verze (PC, PS3 a X360) souběžně.


  • Vedle březnové Metallicy letos ještě tři (!) další Guitar Hero hry - jedna s kompilací největších hitů Greatest Hits (poprvé bez vzniku PS2 verze), další pro handheld DS, a třetí na podzim má představovat jakousi zásadní proměnu této série.


  • Šéf Activision Blizzard Bobby Kotick se po právu masíruje, že navzdory ekonomické recesi dosáhli 20% růstu tržeb oproti Vánocům 2008. A že díky sázce na známé série nebudou muset propouštět ani předhodnocovat své plány, narozdíl od většiny ostatních vydavatelů (s výjimkou UbiSoftu), na něž krize dolehla velmi těžce, zejména EA. V letošním roce proto Activision Blizzard hodlají uvést ještě více her než kdykoli v minulosti, z čehož budou tři nové značky - červnové Prototype, podzimní FPS Singularity a ty závody (viz výše). Ale jinak pořád ještě přemýšlí o co nejchytřejším a co nejméně riskantním přístupu k zavádění nových herních sérií.
zdroj: SH

jd

Nejnovější články