All Points Bulletin zachráněn
zdroj: tisková zpráva

All Points Bulletin zachráněn

11. 11. 2010 12:59 | Téma | autor: Aleš Smutný |

Nebo alespoň zakoupen. Stalo se to, v co jsme doufali a o čem jsme vás nedávno informovali....

Zvětšit zdroj: tisková zpráva Nebo alespoň zakoupen. Stalo se to, v co jsme doufali a o čem jsme vás nedávno informovali. Zvěsti o tom, že se velmi rychle a pro hráče až bezohledně ukončená hra dočká nového vlastníka, který ji přivede k životu nebyly liché. Gameindustry přišlo s exkluzivní zprávou, že APB bylo zakoupeno kalifornskou K2 Network, která má mnoho zkušeností s MMO a APB by tak mělo být svěřeno do té správné péče.

Cena, za níž K2 Network APB zakoupilo je v herní branži směšných 1,5 milionu liber. Je otázka, zda by se větší investice vyplatila. Nicméně pokud patříte mezi vlastníky nyní-už-ne-tak-mrtvé hry, neskákejte předčasně do vzduchu nadšením, věci asi asi nebudou stejné jako před pádem.

K2 Network jsou totiž specialisté na Free-to-Play MMO, což znamená, že hraní je zadarmo a profit generují mikrotransakce. Společnost má na kontě třeba poměrně kvalitní kousek 9 Dragons. Nicméně třeba vlastníci původní distribuované hry dostanou nějaké zvýhodnění za loajalitu (byť je otázka proč by se K2N mělo snažit žehlit selhání konkurence, snad kromě vylepšení profilu firmy).

Každopádně by nás mělo potěšit, že hru dostane do rukou společnost s dobrým zázemím a spoustou zkušeností na tomto poli. Navíc, i když samotná hra nebyla nějakým zázrakem, v modelu free-to-play nemusí jít o takovou nevýhodu a třeba K2N zavedou pár užitečných změn.

Oficiální vyjádření teprve přijde, takže nás pilně čtěte, protože se této kauze ještě budeme věnovat.

Nejnovější články