Naděje na vzkříšení All Points Bulletin žije
zdroj: tisková zpráva

Naděje na vzkříšení All Points Bulletin žije

25. 10. 2010 16:30 | Téma | autor: Aleš Smutný |

Pokud patříte mezi těch několik desítek tisíc věrných hráčů, kteří 23.

Zvětšit zdroj: tisková zpráva září naposledy vystřelili v multiplayerové FPS All Points Bulletin, ještě nevyhazujte krabici s diskem do kontejneru. Servery jsou momentálně mrtvé, ale jak pravil šéf pro styk s komunitou, Ben Bateman, „na konci tunelu pořád je malá jiskřička“. Ne, že bychom věděli něco konkrétního, ale v případě APB se i tonoucí stébla chytá. Vždyť celá tato kauza se stala noční můrou všech hráčů, kteří do hry investovali.

Pokud neznáze osud téhle veskrze průměrné multiplayerové střílečky, jen ve zkratce si tuto tragédii připomeňme. Vývojáři z Realtime Worlds zkrachovali (primárně byla na vině krize a špatný odhad toho, kam až může tvůrčí tým expandovat), na firmu byla uvalena správa a provoz serverů byl zrušen po necelých třech měsících od uvedení na trh. Jediný, kdo hráčům nabídl refundaci bylo EA, pokud jste si hru koupili přes jejich EA Store. Nyní se ovšem objevila poznámka, že je na obzoru potenciální kupec.

Oním kupcem by mohl být nikdo jiný, než Epic Games. Správce konkurzní podstaty Realtime Worlds, Begbies Traynor sice na přímou otázku odpověděl, že nemá novinářům co sdělit, ale naděje žije. Epic Games na spekulaci totiž nezareagovali nijak, ani souhlasně, ani zamítavě, což je lepší než nic. Doufejme, že se situace ještě nějak solidně vyvine, byť konkurzní správce bez milosti hru odpravil, navzdory ujištěním Realtime Worlds, že se bude snažit servery zachovat. Ne, že by APB bylo nějak zázračnou hrou, ale své publikum si zjevně našla a hlavně kvůli nim by stálo za to, aby ji z herního pekla někdo vytáhnul. Naděje umírá poslední, tedy až po samotné hře.

Nejnovější články