Akční adventura The Hobbit hotova
zdroj: tisková zpráva

Akční adventura The Hobbit hotova

29. 9. 2003 13:13 | Téma | autor: Redakce Games.cz |

Dětský román The Hobbit (Hobit) J.R.R.

Tolkiena byl původně určen spisovatelovým vlastním dětem. Ani autor sám v té době, kdy jej psal, netušil, jak velký úspěch budou jeho příběhy o malých mužíčcích mít, a že se stanou jedním ze základních kamenů dalšího cyklu úžasných fantasy dobrodružství, z nichž se stane doslova kult. Nyní se stal tento román předlohou pro novou, stejnojmennou akční adventuru vyvíjenou studiem Inevitable Entertainment za podpory vydavatelské společnosti Vivendi Universal Games (Sierra).

Obrázek zdroj: tisková zpráva The Hobbit, jak se hra jmenuje, je určena pro konzole i PC. Její tvůrci velice pečlivě konzultovali své kroky s experty na Tolkiena, aby jejich dílo dokonale zapadlo do stávajícího povědomí o Středozemi. Pokud jste původní román četli, možná vás potěší, že celý jeho příběh bude ve hře obsažen. Setkáte se zde se známými postavami, včetně Gandalfa i Gluma, stejně jako se Šmakem, bardovci, skalními obry, gobliny a dalšími. Bilbo vám bude představen jako velmi chytrý a vynalézavý, zároveň ale také fyzicky velmi zdatný. The Hobbit bude dosti různorodou hrou. Bude zde dost soubojů, plížení se i řešení hádanek. V jednom případě např. bude Bilbo nucen unikat před ohněm šlehajícím ze Šmakovy tlamy poté, co drak zjistí, že má ve svém brlohu vetřelce. Bilbo poběží o život a bude kličkovat mezi různými překážkami v cestě, apod.

Pokud jde o lokace, navštívíte Kraj, Glumovu jeskyni, Temný hvozd, již zmíněný brloh draka Šmaka, jezerní město, Osamělou horu, a ocitnete se i ve víru bitvy pěti armád. Bilbo bude ozbrojen svým pověstným mečíkem zvaným Žihadlo, který vzplane vždy, když se v blízkosti objeví goblini. Bude mít dokonce i Prsten, který použije, když bude potřebovat být neviditelný. PC verze hry bude co do obsahu stejná jako její konzolové sestřičky, nicméně kamera a ovládání bude optimalizováno pro myš a klávesnici. V současné době je titul již hotov a v obchodech by se měl objevit v první polovině listopadu.

zdroj: HomeLAN

korgull

Nejnovější články