WipeOut HD – GC dojmy
zdroj: tisková zpráva

WipeOut HD – GC dojmy

30. 8. 2007 22:22 | Dojmy z hraní | autor: Redakce Games.cz |

Posadili jsme se na záchodovou mísu a nechali se unášet rychlostí v předělávce oblíbených futuristických závodů na PS3.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Známá série super-rychlých závodů futuristických vznášedel se z obýváků a původních dvou konzolí Sony přestěhovala do kapes hráčů na PSP. Prozatím poslední uvedený díl, Wipout Pure, sklidil na handheldu slušné ohlasy, takže se nyní pracuje na jeho pokračování – Wipout Pulse - nicméně opět vyjde jen pro PSP. Co ale hráči, kteří si chtějí jedinečné raketové závody užít s plnou parádou na svém domácím kině a na novém mazlíčkovi jménem PlayStation 3? Pro ně studio Sony Liverpool připravuje speciální dárek v podobě titulu Wipeout HD, až donedávna zahaleného tajemstvím. Během veletrhu Games Convention jsme se zúčastnili uzavřené prezentace a rozhovoru s ředitelem vývoje hry, Tonym Buckleym. Kromě toho bylo možné hru vyzkoušet také na hlavním pódiu Sony, kde jste si k ní ovšem museli sednout na záchodovou mísu (fotka ;)

Wipeout HD bude přesně tím, co název napovídá. Převede oblíbené závody na platformu PS3 a do vysokého rozlišení, konkrétně až po 1080p, přičemž plynulost nikdy neklesne pod 60 snímků za vteřinu. Nebude v prodeji v normálních obchodech, nýbrž pouze ke stažení z PlayStation Network. Cenu zatím podle svých slov nevědí ani autoři. Důležité je, že nepůjde o novou hru, nýbrž o výběr nejlepších tratí a vozidel z již existujících titulů z této série. Hráči se tedy dočkají osmi tratí – šesti z Wipeout Pure a dvou z Wipeout Pulse. Na veletrhu bylo možné vidět a vyzkoušet tratě Chenghou Project a Anulpha Pass, obě z Wipeout Pure. Bylo možné je hrát v třídě (obtížnosti) Venom nebo v náročnější Flash (rychlejší, více check-pointů). K dispozici byla vznášedla týmů Feisar a AG Systems.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva

Wipeout HD nabídne pět herních módů a online multiplayer až pro osm lidí. Pokud jde o technickou stránku věci, stylizovaný design poněkud usnadnil grafikům práci s detaily, ale přesto vše hýří podařenými světelnými efekty. Dojem z rychlosti je díky citlivému využívání bluru působivý a na lodích najdete milé detaily, jako např. motorové rozvody vyčuhující místy zpod kapoty nebo promodelované turbíny uvnitř trysek. Chybět nebude moderní hudební doprovod (např. Pink) a zvuk v 5.1 prostorovém formátu. Tvůrci se snaží nabídnout kromě běžné ovládací metody také alternativní, která by využívala pohybový senzor SixAxis ovladače. Zatím se jim to ale díky vysoké rychlosti hry a potřebě pružných reakcí ovládání moc nedaří.

zdroj: Archiv


WipeOut HD GC video - stažitelná verze (63 MB, 1280x720)

Každopádně hra na GC byla teprve v rané pre-alfa fázi, takže do vydání je ještě dost času. Tým na ní začal pracovat ve třech lidech až během dubna. Nyní jej tvoří 10 lidí a vývoj by dohromady neměl zabrat více než osm měsíců. Tratě pro hru vybírali z původních titulů sami designéři - jen podle svých názorů a preferencí (tedy žádná fanouškovská anketa nebo tak něco). Tvůrce nám ale řekl: „Pokud bude o hru po jejím vydání dostatečný zájem, dost možná dostanou fanoušci možnost vybrat si dodatečný stažitelný obsah v podobě dalších tratí nebo vozidel pro hru sami… Žádné nové ale stavět nebudeme, pouze HD remake již existujících.“ Sami zvažte, zda to je pro vás kladem nebo záporem, osobně si myslím, že u takové hry recyklace obsahu není problémem.
zdroj: vlastní, GT

martin_zavrel

Nejnovější články