Virtua Fighter 5 pro PS3 přichází na Západ
zdroj: tisková zpráva

Virtua Fighter 5 pro PS3 přichází na Západ

20. 2. 2007 16:16 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

Právě dnes Sega vypustila na americký trh (v Evropě to má být koncem března) PS3 verzi dalšího dílu oblíbené bojové série - Virtua Fighter 5, který se již těší z náramného úspěchu v Japonsku (drží přední příčky v prodejnosti a sesadil tak z trůnu hry od Nintenda).

Letos v létě by se tohoto titulu měli dočkat také majitelé X360, avšak o této verzi toho zatím mnoho nevíme, protože informace o ní drží tvůrci ještě pod pokličkou. Alespoň tedy pokud jde o rozdíly mezi ní a verzí pro PS3 anebo o to, zda bude mít podporu online multiplayeru. Proto si v tuto chvíli budeme muset vystačit jen s tím, co víme o Virtua Fighter 5 pro PS3.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva

Předně je to skutečnost, že vás seznámí se dvěma novými postavičkami. Jmenují se El Blaze a Eileen. Eileen ovládá Kung Fu styl Opice, jemuž se naučila od svého děda v Číně. El Blaze je mexický šampión ve wrestlingu a je expertem na boje ve stylu Lucha Libre. Samozřejmě má ale v rukávu i pár specialitek. Základem hry je asi arkádový mód, v němž si ještě před samotným kláním vyberete svého hrdinu a arénu. VF5 vám ale nabídne také Quest mód (pro hlubší singleplayerový zážitek) a Dojo, což je prakticky tréninkový mód, kde si můžete nahonit zkušenosti a naučit se zacházet se zmíněnými novými postavami. Chybět nebudou ani "attack" a "survival" módy, nemluvě o multiplayeru.

Dál tu je ještě tzv. "movie" mód, v jehož rámci můžete vytvářet exhibiční zápasy a prohlížet si ze záznamu jednotlivé souboje. Co se těch týče, VF5 zahrnuje vedle všech těch bojových technik, které už znáte z dřívějška i zhola nový ofenzivní mód, díky němuž se budete moci se soupeřem snáze obcházet a útočit ze strany na stranu. Jinak bojovat se bude opět všude možně - v lesích, chrámech, u vodopádů, v různých rozvalinách, palácích, apod. A budou tu i high-tech lokace, aby se vyvážily přírodní scenérie. Jak uvedl zástupce Segy v rozhovoru pro Firingsquad, snažili se vývojáři vložit do herního prostředí i prvek interaktivity, takže když na to přijde, dočkáte se rozprsknutí vody, anebo rozbití některého z objektů, apod. Obecně má být VF5 velmi přístupný vlastním úpravám. Už jen systém pro vytváření postaviček zaručuje unikátnost výsledku. Po grafické stránce je VF5 považována za nejhezčí hru série (obsahuje spoustu detailů a zajímavých efektů), přičemž je to prý poprvé, co tato domácí verze vypadá lépe než ta z automatů. A že nejde o pouhé reklamní žvásty, naznačují i vysoká hodnocení udělená VF5 v dosud vydaných recenzích. Nejnižší z těch, o kterých vím, je 80%.
zdroj: FiringsquadMCV

korgull

Nejnovější články