Vedle Morrowindu vzniká ve Skyrim enginu i předělávka Oblivion
zdroj: tisková zpráva

Vedle Morrowindu vzniká ve Skyrim enginu i předělávka Oblivion

16. 5. 2014 20:00 | Preview | autor: Adam Homola |

Za chvíli se v tom začneme pomalu ztrácet. Sledujeme vývoj Skywind, což je předělávka Morrowindu ve Skyrim enginu, a nyní se objevil Skyblivion, to je zase předělávka Oblivionu ve Skyrim enginu. Na Skyblivion pracuje stejná skupina fandů z okolí webu Tesrenewal.com, ale nemusíte se bát, na vývoj Skywind nemá Skyblivion žádný negativní vliv.

Na Skywind totiž pracuje jiný a v současné chvíli i mnohem větší tým, zatímco vývoj Skyblivion teprve začíná. Remake ani není ve fázi, kdy byste si ho mohli stáhnout a vyzkoušet. Vývojáři se zatím dostali pouze do verze 0.2 a potřebují připravit grafiku, questy a další hromadu věcí, než vypustí mezi nadšence alespoň zpola funkční alfa verzi.

Datum vydání Skyblivion logicky neznáme, hodně bude záležet na zapojení a pomoci od komunity - čím víc lidí přiloží ruku k dílu, tím dřív mod vyjde. Ambice přitom tvůrcům nechybí, protože počítají i se všemi datadisky a DLCčky.

Zatím se můžete navnadit teaserem, který vás nechá nakouknout do prvních lokací. Na ty si jistě s láskou vzpomenete a začnete se stejně jako já těšit. Facebookovou stránku Skyblivionu najdete tady a web tvůrců pak tady. Jestli na to máte schopnosti, můžete jim s vývojem pomoci. Potřebné informace hledejte této stránce.

Nabízí se také otázka, co budou dělat vývojáři dál. Skyrena? Skyguard? Zajímavé bude, až se dostanou k Daggerfallu. Název Skyfall by se některým korporacím asi nemusel moc pozdávat...

Nejnovější články