Vyšla alfa verze modu, který předělává Morrowind do Skyrimu
zdroj: tisková zpráva

Vyšla alfa verze modu, který předělává Morrowind do Skyrimu

6. 12. 2013 15:30 | Preview | autor: Adam Homola |

Čas od času vystrčí růžky nějaký mod, který stojí za pozornost. Většinou je to buď něco šíleně ujetého, nebo to naopak celou původní hru mění na něco úplně jiného. Tentokrát tu máme čest s druhým příkladem. Mod jménem Skywind do sebe míchá dva projekty ze světa The Elder Scrolls a vy už jistě tušíte, o které jde. Základem je Skyrim, jeho engine a systémy pod kapotou, na kterých vystavěli šikovní moddeři celý Morrowind. Tedy plnohodnotnou třetí hru ve známé RPG sérii.

Autoři si tedy na bedra nevzali nic malého, ale pořádně macatý projekt. Morrowind nebyl v roce 2002 žádný drobek a podobně jako Skyrim šlo o jednu z největších (a dlouho i nejzabugovanějších) her té doby. Velikost se bude odrážet i v modu Skywind, který má už teď 3,5 GB a to ještě nejde ani zdaleka o finální verzi hry. Důvody pro velikost jsou jasné - nemění se totiž jen samotný svět, ale také kompletně celá grafika, hudba i zvuky. Jak jistě poznáte z traileru, iluze Morrowindu je vážně povedená.

Skywind je zatím ve velmi rané alfa verzi, takže funguje pohyb po světě, interakce s některými věcmi, ale ještě nejde plnit úkoly a spousta prvků hratelnosti ve hře také ještě není. Do beta verze se mod dostane ve chvíli, kdy půjde splnit celá hlavní příběhová linie a většina herních prvků bude funkčních. Aktuální alfa verze tedy není ani tak na hraní, jako spíše na testování - pokud jste sami amatérští vývojáři a chtěli byste pomoct, můžete.

Vzhledem k fázi projektu můžeme vydání očekávat nejdřív až za několik měsíců, jestli ne i později. Kdo na to má odvahu, můžete si zablbnout v alfa verzi, pod tímto odkazem najdete příslušné linky ke stažení a postup jak na to. My ostatní si můžete pustit jen povedený trailer, který z velké části imituje záběry z prvního traileru na Skyrimu. Chybí samozřejmě draci a některé jiné scény, ale jinak to kluci docela trefili.

Nejnovější články