Urvete si ruku ve Splatterhouse?
zdroj: tisková zpráva

Urvete si ruku ve Splatterhouse?

2. 11. 2010 10:08 | Preview | autor: levis |

Po dlouhých sedmnácti letech se na monitory brzy vrátí arkádový horor Splatterhouse, kde už - narozdíl od původní hry - krev nebude jenom naznačená a utrhané končetiny zombíků si tudíž vychutnáte v někdy až bolestivých detailech. Ty ovšem nemusíme prozrazovat o začátku hry, na němž hlavní hrdina, vysokoškolský student Rick, leží v louži krve a umírá. Alespoň dokud si nenasadí jakousi masku, která mu propůjčí tajemnou, mohutnou sílu a znovu ho přivede k životu s jediným cílem: pomstít se zlému doktorovi, zabít všechny příšery a hlavně zachránit svoji milovanou Jennifer.

Součástí téhle scenky je ďábelská proměna: jenže zatímco v původní hře se z Ricka stal jen obyčejný namakanec, teď mu budou svaly doslova praskat na těle. Ke srovnání s originálem vybízí i výtvarný styl hry, protože zatímco původní Splatterhouse mělo blíž spíš ke komiksu, remake grafikou evokuje spíš celshadované textury a la Borderlands (zvlášť patrné je na to černě orámovaných okrajích každého objektu v prostředí). Což hře na jednu stranu poskytuje jakousi jedinečnost v rámci žánru a pomáhá ji to odlišit se třeba od God of War, na druhou stranu ji to pochopitelně vzdaluje předloze.

Jak vyplývá z dojmů zahraničních novinářů, stylově jde o klasickou 3D mlátičku se silným důrazem na komba a docela povrchním bojovým systémem. Zpestřující je nicméně způsob doplňování zdraví: za zabíjení nepřátel Rickovi narůstá tzv. nekroenergie, kterou pak může využít k zdrcujícímu útoku Splatter Siphon, jímž z protivníka odsaje krev a vysaje z něj život. Mimochodem, při hraní na obtížnost vyšší než Coward (slaboch) si prý s nepřáteli pořádně užijete, protože stačí dvě tři dobře mířené rány a Rick je se zdravím na dně.

Důležitou součástí hry jsou také humorné, většinou dost sprosté dialogy mezi Rickem a jeho Maskou, ale zasmějete se u i jiných příležitostí: třeba když jedna chapadlovitá příšera Rickovi urve ruku, načež se ozve Maska a prohlásí, že když chvíli počkáte, ruka vám doroste. Což se opravdu stane, načež můžete svoji "bývalou" ruku vzít ze země, použít ji jako baseballku a mlátit s ní nepřátele po hlavě. Veselé, ne?

Splatterhouse by měl vyjít 23. listopadu pro Xbox 360 a PlayStation 3.

Nejnovější články