UbiDays dojmy z Rayman Raving Rabbids 2
zdroj: tisková zpráva

UbiDays dojmy z Rayman Raving Rabbids 2

24. 5. 2007 9:09 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

Podařilo se nám ulovit několik šílených králíků, kteří se potloukali po celé show. Co vše vyzradili o obsahu nových miniher?

Během celých UbiDays se na různých místech show objevovali šílení králíci a způsobovali chaos, upozorňujíc tak na čerstvě oznámené pokračování sbírky miniher v hlavní roli s nebezpečnými ušáky. Jak se tvůrci i hráči přesvědčili, ze všech platforem, na nichž vloni Rayman Raving Rabbids (73%) vyšlo, sedla hra nejlépe konzoli Wii díky možnosti ovládání gyroskopickým ovladačem. Proto se tentokrát designéři soustředí na platformy Nintenda - Wii, DS - které dokonce dostanou druhý díl exkluzivně, přestože informace z letáku UbiSoftu tvrdily něco jiného (že přijde na všechny platformy).

Cílem je poučit se z kritiky na adresu jedničky. V praxi to znamená dvě velké změny k lepšímu: jednak bude hra nabízet mnohem přístupnější režim, v němž vše od navigace skrz menu až po samotné ovládání bude zjednodušeno na totální minimum, aby si zahrát mohli stejně tak tříleté děti jako jejich prababičky. Pro „průměrné hráče“ ovšem zůstane možnost „plnokrevné“, namáhavější formy ovládání. Abyste to lépe pochopili, pár příkladů: na zjednodušené ovládání postava utíká automaticky, zatímco na to standardní musíte mávat nunchakem. Nebo např. na easy postačí jakýkoli správný pohyb ve správnou chvíli, zatímco jinak to musí být i správný úhel. Druhé velké zlepšení se bude týkat multiplayeru - mnohem více (než minule) z 60 nových miniher bude podporovat hru dvou až čtyř hráčů zároveň na jedné obrazovce. Přesto tu ale zůstane hrstka takových, kde se hráči budou muset střídat jeden po druhém.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva

Na UbiDays jsem si na vlastní kůži vyzkoušel čtveřici miniher. První z nich zahrnovala běhání k velkému hladovému králíkovi s talířem plným jídla. Musel jsem naklánět ovladač tak, abych má postavička s talířem po cestě udržela rovnováhu, jinak se mi vysypal na zem, což doprovázela smíchopudná animace naštvaného králíka. Jelikož jsem při této minihře byl na obrazovce s dalšími třemi protihráči zároveň, mohli jsme do sebe navíc vrážet a připravovat tak protivníka o rovnováhu. Jedná se o jeden z celkových osmi stylů hratelnosti na Wii, které prověří vaši zručnost či přesnost.


Ještě o fous vtipnější, ale poněkud nechutná byla minihra, kde hráči z horní části obrazovky plivají do půllitrů s pivem králíků ve spodní části obrazovky. Cílem bylo rychlým máváním wiimote rozkousat mrkev, aby bylo co plivat. Pak králík houpáním wiimote ze strany na stranu rozhoupal svoji slinu a stisknutím tlačítka A ji upustili do hrnku nešťastníka pod sebou – čím dále byl od vás, tím víc bodů.


Třetí minihra byla králičí parodie na baseball, kde jste odpalovali místo míče své králičí kamarády. Toto byla jediná minihra kde se hráči museli střídat jeden po druhém. Poslední bylo rodeo, kde králíci nasedli na umělé býky (klasickou to zábavu v amerických westernových hospodách) a pomocí mnoha postupně zadávaných druhů pohybů wiimote se na nich museli udržet během jejich řádění. Všechny minihry, na něž se můžete podívat v pohybu na GameTrailers, byly vtipné, zábavné a dobře hratelné.


Raving Rabbids 2 vypadají na první pohled stejně, ale oproti předchůdci byla zvýšena míra detailů, přibyla možnost odlišit vaši herní postavičku - v multiplayeru to mohou být i samotní králíci se 110 druhy oblečení a doplňků, včetně kostýmů ze známých filmů (celkem 540 tisíc kombinací). Humor je ještě říznější a zápletka vypráví o tom, že po útoku šílených králíků na Raymanův svět v prvním dílu se nyní králíci dostali na Zemi. Zde si jako základnu zvolili supermarket, protože jim připadal jako středisko vší lidské aktivity. Odtud se snaží přivlastnit si náš svět a naše kratochvíle, ale v mnoha případech zcela špatně pochopili, co je vlastně co. Na hrátky s šílenými králíky v celkem pěti různých lokalitách napříč USA, Evropou a Asií se můžeme těšit tyto Vánoce.
zdroj: vlastní, GameTrailers, Jeuxfrance

martin_zavrel

Nejnovější články