Train Fever přivede milovníky Transport Tycoon do transu
zdroj: tisková zpráva

Train Fever přivede milovníky Transport Tycoon do transu

3. 9. 2014 11:25 | Preview | autor: Aleš Smutný |

Zvládl jsem vzdorovat asi deset minut. Jako člověk, který s původním Transport Tycoon strávil nezdravé množství času čítající stovky hodin vím, že se nesmím k droze vracet. Jenže Train Fever vypadá tak skvěle! Švýcarské studio Urban Games také patří k fanouškům žánru a tak se rozhodli s vytvořit si vlastního nástupce. A tak začali pracovat na Train Fever, potenciální modle všech závisláků budujících dopravní sítě – a zítra uvidíme výsledek, protože hra vychází.

První věc, která vás možná okouzlí jako mne je fakt, že hra začíná už v roce 1850 a tak se ocitáte v roli zakladatele dopravního impéria v době boomu železnic. Znamená to ale i, že se vám do ruky dostanou kočáry tažené koňmi a celý technologický vývoj dopravy tak můžete sledovat s větší perspektivou a někdy v druhé polovině 20. století nostalgicky vzpomínat na to, jak jste v tomhle městě začali vozit lidi svým párem koníků.

Právě lidé jsou v Train Fever simulováni individuálně. Podle toho kde bydlí a kde pracují se rozhodují jakým dopravním prostředkem se budou přesunovat. Hra zároveň simuluje urbanistický vývoj, protože snazší doprava z daného místa za prací zvýší zájem o bydlení na této adrese, tím se zvedne cena pozemků a dojde k dynamickému rozvoji, který vy ovlivňujete rozmístěním stanic a celou svou dopravní sítí. Když do okrajové oblasti zavedete linku, najednou se sem mohou začít stěhovat lidé. Propojíte dvě města tratí? Obě možná začnou prosperovat.

Navíc je celá hra procedurálně generovaná jak v oblasti světa, tak samotných budov. Budovy budou vznikat právě tímto generování a tak budou všechny unikátní a nepůjde o sed předem modelovaných staveb. No a samozřejmě tu bude spousta dopravních prostředků. Jejich seznam si můžete prohlédnout zde, včetně detailnějších popisů. Na těch samých stránkách najdete dlouhá videa, kde je hra demonstrována a můžete si ji ještě koupit se slevou. Zítra Train Fever vychází na Steamu a jsem si celkem jistý, že pokud tvůrci splní své sliby, všichni milovníci Transport Tycoon zmizí na nějaký čas z reálného světa.

zdroj: Vlastní

Nejnovější články