Tekken 6 - bojová legenda pokračuje
zdroj: tisková zpráva

Tekken 6 - bojová legenda pokračuje

8. 10. 2008 16:16 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

Nové postavy a interaktivní herní prostředí, to mají být hlavní devizy pokračování nejprve pro automaty.

Bojovky sice už nejsou ani zdaleka tolik preferovaným žánrem, jako tomu bylo v konzolové minulosti, ale pokračování legendy jménem Tekken jistě vzbudí zvýšený zájem. Jakkoliv jeho konverze z automatů směrem na PS3 ještě nemá termín, kromě neurčitého roku 2009.
Tekken 6 od pětky navýší množství bojovníků na výběr, přinese interaktivní arény (možnost zničení kupř. zdí či podlahy) a nejrůznější speciální pohyby a chvaty, co však mají být k dispozici jenom v kombinaci s příslušným předmětem ve vašem držení. Ten si vždy vyberete v předstihu před samotným střetem, před kterým nebude chybět ani vizuální upravení podoby vašeho bijce (oblečení, účes). Pokud se hodnota vašeho života v boji výrazně umenší, počítá se s tzv. Rage systémem, tedy navýšením síly vašeho ataku. Což by vám mělo poskytnout určitou šanci dostat se zpátky do zápasu. Tolik tedy Tekken 6 v automatové verzi.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva

Namco-Bandai však chce oproti výše přiblížené automatové podobě Tekken 6 přijít na PS3 se zatím blíže nespecifikovanými novinkami také z důvodu, že tímhle krokem chtějí přimět ke koupi hráče, co již mají zkušenosti právě s Tekkenem 6 z automatů. Byť se stále jedná toliko o japonské automatové herny. Mezi těmito změnami a vylepšeními by mohlo být i další rozšíření seznamu bojovníků, kde se již teď nacházejí unikátní figury typu rychlého Larse Alexanderssona, který dokáže využít blízkou zeď pro odraz a efektní salto, s jehož pomocí se dostane za záda svého protivníka v "ringu". Nebo android jménem Alisa Bosconovitch, která má v repertoáru kupř. přeměnu paží ve smrtící čepele.

Bude jistě zajímavé sledovat, jak nakonec dopadne finální konzolová podoba, na níž si prý tvůrci dávají hodně záležet ve smyslu maximálního vyhovění četným požadavkům fanoušků.
zdroj: IGN

mart

Nejnovější články