Studio Turtle Rock definitivně končí s vývojem Evolve
zdroj: tisková zpráva

Studio Turtle Rock definitivně končí s vývojem Evolve

26. 10. 2016 18:00 | Preview | autor: Adam Homola |

Vývoj i podpora multiplayerové free to play akce Evolve Stage 2 ze strany vývojářů z Turtle Rock skončila. Studio to oznámilo na svých diskuzních fórech v dlouhém a emotivním příspěvku, kde rozdávají díky na všechny strany. Konec vývoje Evolve Stage 2 nicméně neznamená, alespoň prozatím, konec samotné hry či konec studia Turtle Rock. Pouze, jak se z vyjádření zdá, 2K, jemuž značka patří, rozhodli, že další práci už budou provádět interně.

Servery poběží i nadále a osud hry je nyní v rukou 2K. Svým způsobem jde o podobný případ jako s Left 4 Dead, předchozí hrou studia. Osud Left 4 Dead je v rukou Valve stejně, jako je nyní budoucnost Evolve Stage 2 a vůbec značky Evolve v rukou 2K.

Vývojáři na svých diskuzních fórech poděkovali hlavně fanouškům hry, ale nezapomněli ani na dnes už bývalého vydavatele THQ, který kdysi malému garážovému studiu věřil a investoval do nich. Následné díky pak směřuje za 2K, které Turtle Rock vytáhlo z krachu THQ a nedávno investovalo do přeměny standardní velké hry za plnou cenu do free to play titulu.

zdroj: Archiv

Přechod Evolve na free to play Stage 2 se očividně příliš nepovedla. Po prvotním velkém zájmu zvědavců hru drtivá většina velmi rychle opustila a podle Steam Charts ji v posledních třiceti dnech hrálo průměrně jen něco málo přes 1600 lidí. Co přesně hodlá s takto radikálně upadajícím zájmem o hru 2K dělat, nevíme. Vydavatel na svém blogu potvrdil jen to, že hru momentálně nechá běžet a že konzolová verze je zatím pořád ve vzduchu.

V tuto chvíli ale visí ve vzduchu i otázka regulérního zavření hry, byť v nejbližší době na pořadu dne není a servery budou prozatím fungovat i nadále. Tvůrci jen naznačili, že konzolová verze Evolve Stage 2 asi jen tak nebude, byť už to v tuto chvíli není na nich, ale na 2K.

Nejnovější články