Star Raiders po třiceti letech
zdroj: tisková zpráva

Star Raiders po třiceti letech

21. 10. 2010 9:06 | Preview | autor: levis |

Název stařičké vesmírné arkády Star Raiders dnes už něco říká asi jen opravdovým veteránům: pro stařičké Atari 2600 totiž vyšla už koncem 70. let minulého století, z pohledu první osoby jste v ní kokpitu cestovali hyperprostorem a ve všech koutech galaxie také zápasili se zlými mimozemšťany Zylony. O více než třicet let později nyní firma Atari ohlásila chystaný remake hry, který v lednu 2011 zamíří na Xbox 360 a PlayStation 3.

Zvětšit zdroj: tisková zpráva

Podle rozhovoru na Gamespotu jde pro vývojáře ze studií Incinerator hlavně o příležitost, jak se vrátit k původnímu a dodnes používanému hernímu konceptu a pokusit se k němu po těch letech něco dodat. I proto se místo retro předělávky v původní grafice rozhodli pro plně moderní remake, který má žánrově zapadnout mezi dnešní arkádové střílečky a ligu starých simulátorů typu X-Wing nebo Wing Commander. Zachován bude klíčový princip původní hry, kdy jste z hyperprostoru vyskočil v neznámém sektoru a okamžitě jste se ocitli uprostřed bitevní vřavy, oproti originálu naopak tentokrát přibude třeba pořádná příběhová linka.

Důležitou součástí nových Star Raiders bude i postupná transformace jednotlivých lodí, které si třeba uprostřed bitvy upraví letové parametry a místo stíhačky budou např. spíš připomínat křižník. Hráči se také budou muset neustále starat o dostatek energie, k čemuž se má vázat nějaké mírně taktické uvažování. Těšit se můžete dokonce i na síťovou hru s kooperativním módem, týmovým deathmatchem nebo bitvami typu Last Man Standing.

A na samotný závěr první záběry ze hry (tak trochu):

Nejnovější články