Shattered Horizon s jetpackem na zádech
zdroj: tisková zpráva

Shattered Horizon s jetpackem na zádech

4. 9. 2009 16:16 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

Tvůrci 3D Marku dokončují svoji první akci a ambice rozhodně nemají malé. + OBRÁZKY

Zvětšit zdroj: tisková zpráva Mezi blížícímí se online střílečkami zaujme sci-fi akce Shattered Horizon nejen tím, že vyjde z produkce firmy FutureMark (pevně spjaté se slavným benchmarkovacím programem 3D Mark).

Odehrávat se bude na vesmírné těžební kolonii, ze které se po nějaké katastrofě odlamují kousky horniny, plachtící pryč do vesmíru; a stejná nešťastná událost celou stanici zbavila gravitace. Hráči se tak budou pohybovat ve stavu beztíže a vesele si kolem poletovat s jetpacky na zádech. A díky jakýmsi univerzálním botám se vaše figurka bude umět automaticky přichytit na kterémkoliv materiálu - od skla a plastu až právě po létající kousky horniny.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva

Ovládat se to celé bude jednoduše, na zemi s klasickým ovládáním a úkroky do stran jako v Quakovi, po zmáčknutí mezerníku se vaše figurka vznese do vzduchu, kde budete klávesou Shift moci regulovat výšku. Při střetech s protivníkem zase přijde vhod možnost dočasně výkon jetpacku zdvojnásobit (takové malé raketové nitro).

Naučit se hru správně ovládat bude stát v základu vaší úspěšnosti: tvůrci během předváděčky třeba často využívali možnosti zafixovat pravým tlačítkem myši hráčovo tělo v jedné poloze, aby se mohli myší volně rozhlížet kolem sebe.

Podobně se tu dočkáte i pohybu známého z Dead Space, kdy při skoku na nejbližší povrch bude přidržením tlačítka F možné zafixovat kameru tak, aby zůstala v původní pozici (a náhlým přeorientováním vás nezmátla a případně tak nevystavila okamžitému útoku nepřátel).

Shattered Horizon by mělo vyjít koncem roku pro PC skrze digitální distribuci, tzn. Steam a další - více v našem zpravodajství:

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
Bezgravitační FPS Shattered Horizon  [19.8.2008 19:19 - jd]
Vesmírná střílečka Pwnage (Shattered Horizon) od autorů 3D Marku  [11.4.2008 12:12 - levis]

zdroj: Gamespot

Nejnovější články