Saboteur pomstí své přátele zabité Němci
zdroj: tisková zpráva

Saboteur pomstí své přátele zabité Němci

6. 4. 2007 14:14 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

V Paříži za druhé světové války působí sabotér-amatér, který chce vrátit černobílému městu reálné barvy. Víme o něm detaily!

Pandemic Studios jedou. Společně s Mercenaries 2 mají v několika pobočkách momentálně rozpracováno šest projektů, z nichž o jednom víme od března, kdy Game Informer odkryl hru Saboteur. Staví na jednoduché myšlence a je s podivem, že nikoha nenapadla dříve - přenést typickou hratelnost Grand Theft Auto a otevřený herní svět s nekonečnou zábavou na bojiště druhé světové války během let 1940-1944. To by však ještě nebyl důvod, proč je hra nazývána originálním uchopením tématu WWII. Tím má být vlastnost Sabouteura, že tradiční third-person akci s prvky špionáže - jak ji známe třeba ze Sniper Elite či Hidden & Dangerous - zpestří o dva barevné módy s důležitým vlivem na hru, jak to ukazuje velká sada premiérových screenshotů:

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva

Ve zkratce jde o to, že místa ovládaná Němci, kde si musíte dávat pozor, budou černobílá. Zatímco části města, kde si povedete dobře, splníte nějaký životně důležitý úkol, někoho tam osvobodíte, nepřátelé znejistí či tam naplno vypukne odboj, již spatříte v reálných barvách. Snad se černobílá paleta jako v Schindlerově seznamu nestane synonymem pro hráčovu depresi, až se dlouho nebude moci dostat dál. Podle Game Informeru dorazí Saboteur příští rok na next-gen platformy, tudíž PS3/X360 je jistotou. PS2 by nikterak zázračnou grafiku s filmovým nádechem určitě také utáhla, ale oficiálně jiné verze potvrzeny nebyly.

Update 7.4. - hrdinou nebude voják snažící se srazit Třetí říši na kolena jako v jiných hrách, nýbrž obyčejný irský chlápek jménem Sean, který pouze chce pomstit zavraždění svých přátel Němci. Občas sice vypomůže Spojencům, mají-li zrovna shodný cíl, ale jinak s nimi nemá nic společného, ani vojenský výcvik, takže při akci spoléhá namísto typických úkonů spíš na improvizaci. V ulicích Paříže využije vozidla a pokusí se splynout s davem, podobně jako v Assassins Creed. Mezi jiné stealth manévry se zařadí plazení po střechách nebo tiché zabíjení nic netušícího nepřítele. Vedle rozlehlé a slušně interaktivní francouzské metropole, která nabídne mnoho způsobů vyžití (i když ne takovou destrukci jako v Mercenaries 2), se budete moci vypravit i na blízký venkov. Zvukový doprovod má tvořit dobový jazz kombinovaný s klasickou hudbou. Artworky na teaser stránce SabouteurTheGame.com.
zdroj: JeuxFrance, GameSpot

jd

Nejnovější články