Rozhádané město z Dragon Age Origins
zdroj: tisková zpráva

Rozhádané město z Dragon Age Origins

24. 9. 2009 10:10 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

PREVIEW: Co na vás bude čekat za branami města, které se připravuje na poslední bitvu?

Obrázek zdroj: tisková zpráva Během svého putování středověkým fantasy světem Ferelden, tedy ústřední lokací RPGčka Dragon Age: Origins, dorazí vaše parta do zapomenutého městečka či spíše vesnice Redcliffe. Kdysi to bývalo bezpečné místo, tedy alespoň do té doby, než místní obyvatelé začali noc co noc mizet při zákeřných útocích nejrůznějších lesních monster.

Právě ve chvíli, kdy sem dorazíte, se vesnice chystá na svoji poslední bitvu; příšery čekají před branami a starosta mobilizuje všechny obyvatele do zbraně. Bude zcela na vás, zda se k místním přidáte a rozhodnete se jim pomoci, nebo budete té jinak neodvratné zkáze jen přihlížet. Kdo ale uvažuje takticky, napadne ho, že zavázaní obyvatelé Redcliffu by mohli být v budoucí části hry k užitku, a nakonec se rozhodne místním pomoci.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva

Když si o tom přijdete promluvit se starostou Murdockem, zjistíte, že situace je ještě horší: vesnice potřebuje každého muže, ale podivínský válečný veterán, trpaslík Dwyn, se z neznámých důvodů zavřel doma a místo, aby útoku velil, odmítá vůbec vylézt. Naopak kovář Owen zase - bůh ví proč - odmítá přiložit ruku k dílu a poskytnout spolubydlícím své zbraně, případně je alespoň uvést do slušného stavu.

Nebudeme prozrazovat detaily jednotlivých questů, vězte ale, že ani po jejich úspěšném splnění nebudete mít vyhráno: vesnicí třeba křižuje jeden zbabělý hospodský, který před bitvou žádá za zbraně nekřesťanské peníze a v klíčový moment hodlá před válčením utéct do sklepa. A nejen s ním budete mít co k dočinění: cestu vám skříží i mladá barmanka Bella, která právě zvažovala útěk z města, když se před branami začaly shromažďovat nestvůry.

Až podobných problémů vyřešíte pokud možno co nejvíc, nastane čas zúčtování; jednoduše zajdete za starostou a oznámíte mu, že své jste si odpracovali a vesnice že je připravená čelit nájezdu nepřátel.

Dragon Age: Origins vyjde 4. listopadu pro PC a X360, a 18. listopadu pro PS3 - více v našem zpravodajství:

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
K Dragon Age Origins knižní průvodce zdarma  [21.9.2009 17:17 - jd]
Dragon Age Origins videa s českými titulky  [30.6.2009 19:19 - levis]
Dragon Age Origins & Blur videa  [29.5.2009 17:17 - levis]
Přehlídka násilí z Dragon Age Origins  [11.5.2009 21:21 - jd]

zdroj: Gamespot & IGN

levis

Nejnovější články