Rozdíly ve verzích Duke Nukem Critical Mass
zdroj: tisková zpráva

Rozdíly ve verzích Duke Nukem Critical Mass

22. 4. 2009 9:09 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

Dvě různé verze hry budou mít společné jen příběhovou linku. Co je odliší?

Od březnového odhalení prvního dílu zamýšlené trilogie Duke Nukem: Critical Mass uteklo málo vody a obě jeho verze už se znovu připomínají. Aby bylo jasno, s legendárním a věčně odkládaným Dukem Nukemem Forever nemají nic společného: ostatně, vznikají pouze pro handheldy a to přímo ve studiích bývalých Apogee, kteří se před časem oddělili od 3D Realms.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva
verze pro DS

Společnou budou mít jen příběhovou linku s Dukem v hlavní roli coby zachráncem a ochráncem světa před nejrůznějšími mimozemskými potvorami, tím to ale končí. Verze pro Nintendo DS bude připomínat klasickou 2D střílečku, v níž budete Dukea vést ulicemi pomalovanými graffiti nebo rozpadajícími se budovami. Nostalgie tu bude sice přítomná na každém kroku, to ale neznamená, že by mělo jít jen o remake na třináct let starých herních postupů.

Proto se můžete těšit např. na nejrůznější nová zpestření: přimkněte Duka k rohu některé z uliček a hra se rázem přepne do pohledu třetí osoby, v němž budete vyskakovat na své protivníky a mířit jim po hlavách. Když najdete odstřelovačku, rázem zase vše uvidíte jakoby z vlastních očí a skrze hledáček, z čehož se dostanete až po úspěšném zabití předem stanoveného počtu nepřátel. A dojde i na létání s jetpackem nebo zvláštní minihry při soubojích s bossy.

Obrázek zdroj: tisková zpráva
verze pro PSP

Naopak verze pro PSP bude vynikat podstatně hezčí grafikou, byť se zdá, že tolik zpestření vás tu nečeká. Dle dojmů zahraničních kolegů se má hrát zhruba jako něco mezi Gears of War a Resident Evilem, tj. s kamerou fixně posazenou za Dukeovými zády.

Duke Nukem: Critical Mass vyjde pro DS a PSP koncem roku - více v našem zpravodajství:

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
Odhalení Duke Nukem Critical Mass  [18.3.2009 13:13 - levis]
zdroj: GamesRdar

Nejnovější články