Remake klasiky: Prince of Persia Classic
zdroj: tisková zpráva

Remake klasiky: Prince of Persia Classic

15. 5. 2007 13:13 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

Skvělá plošinovka od Jordana Mechnera z konce osmdesátých let se vrací na Xbox s řadou vylepšení.

Asi většina z vás dobře zná úplně prvního Prince of Persia, skvělé "plošinovkovité" dobrodružství od Jordana Mechnera z konce osmdesátých let minulého století, které se vedle PC objevilo na všech možných herních formátech. A na které důstojně navázala až firma Ubisoft se svou novodobou sérií. Ubisoft je pochopitelně také v hlavní roli u aktuálně ohlášené předělávky výše naznačené klasiky, již si ovšem bere na starost specialista na mobilní hry, firma Gameloft. V létě by se hra měla objevit na trhu, přičemž půjde o dosti specifický herní segment za dosud blíže nespecifikovanou cenu. Prince of Persia totiž míří exkluzivně na Xbox Live Arcade (tedy Xbox 360) a třebaže nabídne identický level design a soubojový systém (což je možná škoda, trochu sofisitikovanější model by neuškodil), tento má být údajně výrazně zábavnější originálu! Znatelně se vylepší grafika a animace, navrch přibudou nějaké ty pasti, hádanky a nepřátelé.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva

Stran stále výborného rozpohybování hlavního hrdiny, který bude i zde čelit neúprosnému časovému limitu jedné hodiny, do níž musí stihnout proběhnout a probojovat se levely ke své vyvolené, je tady důležitá připomínka. A to, že sem tvůrci zařadili něco nových pohybových dispozic. Jako je např. chycení se (při pádu) na poslední chvíli. S čímž souvisí údajně lepší ovládání a také nižší obtížnost, protože se mluví o checkpointech na trase.


Prince of Persia Classic video - stažitelná verzre (41 MB, 1280x720)

Třebaže příběh zůstává neměnný, nehratelné story sekvence by i díky modernímu kamerovému nahlížení mohly vylepšit celkovou atmosféru hry, stejně jako oznámení, že Prince of Persia bude mít dva alternativní konce. Novinkou jsou i další herní obtížnosti, kdy v té pojmenované jako Survival mód musíte hrou projít na jeden jediný život. Třešničkou na dortu by mohla být třebas Ghost featurka, kde budete moci svádět boj s nejlepšími hráči (resp. jejich časy) z Xbox Live univerza. Už aby to tady bylo!
zdroj: IGN

mart

Nejnovější články