Race Driver GRID - závody s vracením času
zdroj: tisková zpráva

Race Driver GRID - závody s vracením času

29. 2. 2008 21:21 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

Další závodní hra sází na hrátky s časem, běží na enginu DiRT a vypadá lépe než Project Gotham Racing.

Městské závody Race Driver: GRID od Codemasters se budou pyšnit nejen vylepšeným enginem z Colin McRae DIRT, ale také trojicí regionů s odlišným typem hry. Cílem vývojářů je, abyste cestování po světě skutečně pocítili: proto jakmile přijedete do Japonska, dostanete příležitost si vyzkoušet driftování ve stylu D1 Grand Prix, kdy jsou řidiči bodově hodnoceni za úhel a rychlost svých skluzů. Ještě zajímavěji vypadá mód Touge neboli vlastně ilegální souboje dvou aut, předjíždějících se v úzkých horských serpentinách (zde autoři přiznávají zase inspiraci japonským manga Initial D). Vrcholem závodění po Japonsku pak budou městské závody, alespoň po vizuální stránce prý zcela ohromující a ještě lepší než Project Gotham Racing: ať už díky špičkovému nasvícení, davům nadšených fanoušků mávajícím vlajkami či lampionům zavěšeným nad tratí.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva

Že to všechno už tu bylo? Pak vás zřejmě víc zaujme závodění v Americe, kde si na tratích v San Franciscu či Detroitu budete moci vyzkoušet v závodních hrách zřídka vídanou možnost vracet čas, mimochodem kompletně okopírovanou z Prince of Persia: Sands of Time. Ta přijde vhod nejen při špatně projeté zatáčce, ale především ve chvíli, kdy vaše auto rozflákáte na hadry (realistický model poškození je ostatně specializací herního enginu). Pak bude jednoduše stačit na chvíli podržet Rewind a vrátit se o vteřinu či dvě zpět, abyste se nárazu mohli vyhnout.

Evropská část hry bude zastupovat veskrze klasický model závodění: podíváte se na okruhy Donington, Spa Francorhamps, španělskou Jaramu, moderní Nurburgring i Circuit de la Sarthe. Právě na něm si budete moci zajet i proslulý čtyřiadvacetihodinový závod Le Mans - pokud by se vám nechtělo absolvovat celodenní tah před monitorem, přijde vhod zkrácená dvacetiminutová verze, v níž se zrychleně vystřídá i den a noc.

Race Driver: GRID vyjde v létě pro PC, X360, PS3 a DS - více v předchozím zpravodajství nebo na nově spuštěné homepage.
zdroj: IGN

levis

Nejnovější články