První info o Back To The Future
zdroj: tisková zpráva

První info o Back To The Future

26. 10. 2010 15:15 | Preview | autor: levis |

Od chvíle, kdy přední vývojáři adventur z Telltale Games oznámili Back To The Future neboli herní adaptaci slavné filmové trilogie Návrat do budoucnosti, na toto téma téměř každodenně probíhají nadšené hráčské diskuse. Teprve trojice čerstvých vývojářských deníčků ale prozradila první info o hře: překvapivě nepůjde o remake či převyprávění tří filmů, nýbrž rovnou o nepsaný čtvrtý díl.

Zvětšit zdroj: tisková zpráva

Herní Back to the Future se má odehrávat šest měsíců po událostech z třetího dílu filmu, kdy doktor Emmett Brown definitivně zmizel v minulosti a Marty se musí naučit žít bez svého nejlepšího kamaráda. Ale pak se jednoho dne slavně znovuobjeví auto Dolorean, jímž oba hrdinové cestovali do minulosti, a před Martym stojí zásadní úkol: vypravit se zpět v čase až do doktorova mládí, kde se má odehrát nějaký klíčový incident, a samozřejmě při tom opatrně změnit průběh událostí. Což bude mít zase klasicky nedozírné následky, díky nimž v pěti herních epizodách patrně navštívíte všechny klíčové časové doby ze tří filmů. A jak je to s hereckou účastí?

Telltale sice získali plná práva od Universalu, který hru mimochodem už teď docela podstatně zmiňuje ve svém itineráři na příští rok, o angažmá Martyho neboli herce Michaela J. Foxe však bylo rozhodnuto už dopředu. Někdy v půlce 90. let byl totiž Fox diagnostikován s Parkinsonovou chorobou, prakticky zmizel ze všech rolí a kvůli silné závislosti na prášcích byl jednu dobu v tak příšerném stavu, že se kvůli neustálému třesení a klepání téměř neuměl posadit.

Dnes je na tom podstatně lépe, byť Parkinsonova choroba je ze své podstaty nevyléčitelná: u příležitosti 25. výročí filmu se Fox nechal přemluvit k znovunatočení původního teaseru na film, silně se politicky angažuje ve prospěch své obdivuhodné nadace Michael J. Fox Foundation for Parkinsons Research a tu a tam se jako host dokonce objeví v nějakém TV seriálu. Navzdory tomu všemu hře nakonec nemůže propůjčit ani svůj hlas; ten ovšem s radostí poskytl slavný herec Christopher Lloyd, čili alespoň role Doca Browna bude namluvená se vší parádou.

Dosavadní vývojářské deníčky jinak napovídají, že tvůrcům se podařilo velmi slušně překonat omezení svého enginu, byť na první trailer přímo ze hry si budeme muset počkat až do 2. prosince. Nejlepší zprávou je ale stejně to, že ač sice nepůjde o film, čtvrté Back To The Future, po němž zarytí stoupenci trilogie volají už dvacet let, přesto uskuteční. Těšíte se?

Back To The Future pro PC, Mac, iPad a PlayStation Network už si čerstvě můžete předobjednat na oficiálním webu. Vydání na PC a MAC je naplánováno na prosinec tohoto roku, PS3 a iPad verze je bude brzy poté následovat. Níže najdete první dva vývojářské deníčky:

A

Nejnovější články