Potvrzení Grand Theft Auto IV na PC
zdroj: tisková zpráva

Potvrzení Grand Theft Auto IV na PC

6. 8. 2008 19:19 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

Konečně oznámeno oficiální cestou a s jednou novinkou oproti konzolovému bestselleru.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Po všech těch náznacích z poslední doby, jako byla např. věta na obálce asijského PC Gameru, databáze ratingové organizace ESRB či (nakonec asi zfalšovaná) zmínka v sekci webu Take 2, oznámil dnes Rockstar PC verzi Grand Theft Auto IV oficiální cestou. To, co mnozí nazvou pouhou formalitou, se stalo krátkou tiskovou zprávou, která byla tradičně velmi skoupá na fakta.

Vedoucí tvůrců Sam Houser v ní pouze vyjádřil nadšení z toho, jak bezvadně se tato městská akce hraje i vypadá na osobním počítači. Celý jeho tým se prý plně soustředí na konverzi, z čehož vyplývá, že ji asi dělají jako vždy sami a nespoléhají se na externí studio. PS3/X360 verze - která byla mimochodem začátkem týdne stažena distributorem z thajského trhu kvůli zabití taxikáře náruživým hráčem GTA, který si dle vlastní výpovědi na policii chtěl zkusit to samé, co ve hře - se dosud celosvětově prodalo 8,5 milionu kusů.

Hlavní novinkou v PC verzi bude nějakým způsobem rozšířený (již tak bohatý) multiplayer - dle tiskovky něco, co na konzolích nebude (ani v X360 exkl.přídavku, odloženém na předvánoční období). Grand Theft Auto IV pro Windows XP a Vista vyjde 18. listopadu 2008 v USA a 21. listopadu 2008 v Evropě, takže náš únorový informátor měl s tímto měsícem pravdu - více o hře předobjednatelné z Xzone (1299 Kč) v předešlém zpravodajství, mega-recenzi či komentáři, proč si hra nezaslouží 10/10.

zdroj: PR

jd

Nejnovější články