Nechtěné ano Take 2 na Grand Theft Auto IV PC
zdroj: tisková zpráva

Nechtěné ano Take 2 na Grand Theft Auto IV PC

19. 5. 2008 22:22 | Téma | autor: Redakce Games.cz |

Rčení o tom být včas na správném místě dostává nový rozměr díky ukliknutí admina webu vydavatele.

Zvětšit zdroj: tisková zpráva Rčení o tom být včas na správném místě dostává nový rozměr. Náhodný návštěvník takhle před pár dny zavítal na oficiální stránku Take2Games.com a co tam neviděl? V sekci GAMES - COMING SOON se z ničeho nic vyskytovalo Grand Theft Auto IV i pro platformu PC. Když na tenhle link kliknul, dostal se na klasickou produktovou stránku PC verze, s dočasným obalem pro PC verzi (v edici Games for Windows), Rockstar North coby vývojářem a s popiskem pouze "Přichází ve 2008".

Protože by mu něco takového málokdo věřil, zaznamenal vše programem pro snímání obrazovky. A udělal dobře, protože když byste si to chtěli sami ověřit, tak už tam pochopitelně nyní nic takového nenajdete a nenašli byste to tam ani pár minut po jeho návštěvě. Video nevypadá falešně, pokud si tedy nehrál s nastavením DNS a nerozběhl si u sebe na počítači mirror celé Take 2 stránky. Spíš se zdá, že se administrátor webu jednoduše ukliknul v publikačním systému a dal na chvíli ven něco, co je přichystáno na později.

zdroj: Archiv


nahrávka pohybu po webu Take 2

Co tipujete, jak dlouho bude tahle šaškárna ze strany Take 2 ještě trvat? Když jsme v únoru přinesli vlastní zprávu o plánování konverze na listopad, nikdo to oficiálně nechtěl komentovat. Když to samé v dubnu reportovaly zahraniční weby, reagovala na to nějaká fanstránka citací údajného vyjádření od Rockstaru, že se soustředí na konzole a že s hrou pro osobní počítače momentálně nepočítají. Věrohodnější sajta pak tlumočila rozumnější "no comment" od zástupce Rockstaru. V té době velice pochopitelné, protože by byla hloupost odvádět pozornost lidí i médií od lukrativnější konzolové verze. Ale nyní, když hlavní vlna zájmu o X360/PS3 hru opadla, by už pomalu bylo na čase přestat dělat z budoucích zákazníků blbce...

Hezky celou anabázi okolo PC verze, včetně všech pro- a proti-argumentů z pohledu výrobce, shrnují na GTA4.cz:
    + Situace je stejná, jako u každého předcházejícího GTA. PC verze nakonec vždy vyšla.
    + Rockstar vydělá na PC verzi nemalé peníze.
    + GTA IV by se mohlo stát hlavním tahounem technologie DirectX 10, což by bylo v zájmu Microsoftu.. Třeba uzavřel s Rockstar i jinou smlouvu než jen o epizodách pro Xbox 360.
    - Situace je sice stejná, ale je třeba zavzpomínat na skandál s modováním posledního GTA, San Andreas. Pokud by nebyla PC verze, právní problémy s modováním Rockstaru nehrozí.
    - Rockstar by sice vydělal nemalé peníze, ale už z konzolí bude mít určitě mnohem více než dřív. Microsoft mu za exkluzivitu pro Xbox 360 zaplatil 50 milionů dolarů.
    - Od GTA: SA Rockstar nevydal žádnou hru na PC. Za to na konzole jich vydal hodně... [více]
Více o Grand Theft Auto IV v předešlém zpravodajství.
zdroj: YouTube, vlastní, GTA4.cz a další

jd

Nejnovější články