Pohyby, postavy a novinky z Uncharted 3
zdroj: tisková zpráva

Pohyby, postavy a novinky z Uncharted 3

17. 12. 2010 12:00 | Preview | autor: levis |

Nejnovější číslo francouzského OPM přineslo rozhovor s Christopherem Balestrou, viceprezidentem vývojářského studia Naughty Dog, které nedávno odkrylo (článek, video) svoji akční adventuru Uncharted 3. Jak prozrazuje interview, i ve třetím díle bude hlavní hrdina Nathan Drake dál pátrat po své pokrevní sblíženosti s legendárním sirem Francisem Drakem. Mezi starým Drakem, Nathanem a T. E. Lawrencem (Lawrence z Arábie), kolem jehož ztraceného písečného města se má hra točit, prý hráči objeví netušený vztah. Ačkoliv Uncharted 3 bude částečně vycházet ze skutečného života zmíněného T. E. Lawrence, nebude se historie pochopitelně držet ve všech bodech a několikrát se od ní trochu odkloní ve stylu "co by se asi stalo, kdyby..."

Již nedávné první záběry ze hry odhalily, že v Uncharted 3 se nejednou ocitnete v přímé blízkosti ohně. Poprvé k tomu dojde právě v oné francouzské vile, která je prý smyšlená a během hry se nedozvíte, v jaké části Francie se přesně nachází. Z technického hlediska je ale oheň velmi náročný, protože animátoři neustále přidávají drobnosti typu hořících tapestrií, padajících záclon atd.  Nejinak tomu bude s dalším novým prostředím pískem, byť Nathan Drake tentokrát obecně navštíví mnohem větší počet exotických míst třeba na Blízkém východě.

A co se animace týče, vývojáři tentokrát zúročí zkušenosti z pěti let, během nichž současný systém bedlivě pilovali. Ve výsledku vás čekají hlavně kontextuální animace odvíjející se od toho, kde se bude Drake právě nacházet. Když je třeba hlavní hrdina se Sullym ve francouzské vile, začnou kvůli kouři kašlat, několikrát oba strnou uprostřed sprintu, jak se k nim začne oheň náhle šířit a jindy se při běhání zadýchají a budou se muset předklonit, aby si vydechli. Každé malé gesto, třeba když se Nathan opře rukou o zeď a setře si pot z čela, prý hře přidá na autenticitě.

Autoři konečně potvrdili i to, že velkou část hry strávíte po boku Sullyho a dalších postav. Uncharted 3 má zásadním způsobem rozvinout vztah Nathana Drakea k jeho nejbližším, a to samozřejmě nejen postav stejného pohlaví. Ostatně co by to bylo za Uncharted, kdyby v něm chyběla nějaká půvabná kráska s tajemnou minulostí?

OPM se v rozhovoru dotkl také multiplayeru, tady už ale autoři mlčí a zatím prý kvůli smlouvám se Sony nesmí nic prozrazovat. Říct mohou jen to, že síťové módy Uncharted 3 mají konkurovat těm největším peckám na trhu a že prý budou mít dlouhou životnost.

Nejnovější články