Oznámení vývoje UFO: Afterlight; trable ALTARu
zdroj: tisková zpráva

Oznámení vývoje UFO: Afterlight; trable ALTARu

13. 12. 2005 18:18 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

Tituly UFO: Aftermath a UFO: Aftershock budou mít pokračování.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Dozvěděli jsme se to dnes z tiskové zprávy nově založeného českého vývojářského týmu ALTAR games. Říkáte si, že je vám název studia nějak povědomý? Nejde o žádné nováčky v branži, nýbrž o staré pardály herního průmyslu, dříve působící v ALTAR Interactive, kteří moc dobře vědí, do čeho jdou (viz níže). Ale zpět k nově oznámenému projektu. Jmenuje se UFO: Afterlight a poskytne vám nový pohled na UFO, tentokrát prý z pohledu osamocených (lidských) obyvatel Marsu.

UFO: Afterlight má být kombinací globální strategie a taktických misí. Zahrnovat bude hospodaření se zdroji a v pozdějších stádiích se prý dostanete i k formování terénu. Taktickou část má podpořit možnost vcházet do budov, zničitelné prostředí, termovize, ad. Mnohem větší důraz bude kladen také na prvky RPG - všichni vaši vojáci budou mít jméno, budou nějak vybaveni a mohou absolvovat trénink. Váš tým budou moci doplnit různí droni, roboti a mimozemšťané. Příběh hry bude navazovat na příběh UFO: Aftershock. Těšit se samozřejmě můžete na spoustu nových technologií a zbraní, stejně jako na nové nepřátele, mimozemské rasy a objevování zcela nového prostředí, odlišného od Země. Trochu komplexnější má být rovněž diplomacie. Termín vydání zatím nebyl stanoven.

Dodatek by jd - ač se na řadě herních webů ve světě mluví o pouhém přejmenování tvůrců z ALTAR interactive na ALTAR games, skutečnost se má trochu jinak. Je veřejným tajemstvím, že tato brněnská vývojářská společnost s ručením omezeným byla zadlužená od vydání UFO: Aftermath a že vloni v létě na ní byla vyměřena soudní exekuce pro vymožení pohledávky 3,5 milionu korun za neplacení sociálního a zdravotního pojištění (viz výpis z justice.cz). Podle neoficiálních střípků ALTAR interactive (neplést s knižním nakladatelstvím ALTAR, kterého se problém netýká) před pár měsíci krachnul a většina jeho zaměstnanců byla propuštěna, takže je skoro zázrak, že vůbec vyšel UFO: Aftershock a částečně to vysvětluje jeho zabugovanost na některých PC. Tiskový mluvčí ALTARu Jiří Rýdl namísto původního "bez komentáře" slibuje oficiální vyjádření k celé situaci už od poloviny listopadu, ale zatím se tak nestalo.

Jak je u nás běžnou praxí (bohužel pro věřitele a stát), údajně s cílem zbavit se starých dluhů nyní de facto stejní lidé vytvořili z části bývalých zaměstnanců novou společnost ALTAR games. Nejmenovaní insideři herní branže o ní taktéž praví, že by jejím majoritním vlastníkem měl být pan Slavomír Pavlíček (ex-JRC/ex-Cenega), který tak rozšířil své "české vývojářské impérium" doposud složené z Bohemia Interactive Studia (Flashpoint) a Black Element Software (Shade). Na vysoké funkce tam prý byli angažováni zkušení herní tvůrci z ALTARu jako Martin Klíma nebo bývalý obchodní ředitel Robert Hoffmann, který na Invexu prezentoval FPS Alpha Prime. Díky výše uvedenému se tedy zvýšila šance (nejen) této hry na úspěch.

zdroj: PR, vlastní

korgull&jd

Nejnovější články