Oznámení History Great Battles of Medieval
zdroj: tisková zpráva

Oznámení History Great Battles of Medieval

20. 4. 2009 14:14 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

Máte rádi strategie? A co takhle Stoletou válku nebo vrcholný středověk obecně?

Po loňské vlaštovce Great Battles of Rome se vydavatel Koch Media uvolil k oznámení dalšího titulu ze své řady historických strategií, vyvíjené autory ze Slitherine. Jak napovídá sám název History: The Great Battles of the Medieval, soustředit se tentokrát bude kolem éry vrcholného, resp. pozdního středověku.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva

Z téhle doby je pro herní vývojáře tradičně nejpřitažlivější látkou Stoletá válka a všechny anglo-francouzské bitvy, které se během ní odehrály: Great Battles of Medieval jich slibuje na sedmdesát, z toho minimálně šestadvacet přímo inspirovaných fakticky doloženými událostmi (bitva u Crécy, obléhání Orléans atd).

Ujmete se armád čítajících až na čtyřicet různých jednotek, čímž se nemyslí jednotliví vojáci, nýbrž celé prapory či bataliony, zkrátka vše od rytířů a pěšáků přes jízdu až k lučištníkům a dalším. Ke každé z nich navíc budete moci sami přiřadit různé zbraně i štíty, což má hře přidat na pestrosti.

Všechny modely mají samozřejmě odpovídat historickým předlohám. Hra dále slibuje jak sólo kampaň za obě strany, tak i multiplayerový skirmish a případně i další módy. Příběh pak doplní ilustrační filmečky, již dříve použité v dokumentárních pořadech.

History: The Great Battles of the Medieval vyjde v létě pro PC, Xbox 360 a PlayStation 3.
zdroj: WP

levis

Nejnovější články