Nový Doom se tento měsíc konečně dočká tradičního deathmatche
zdroj: tisková zpráva

Nový Doom se tento měsíc konečně dočká tradičního deathmatche

9. 9. 2016 11:54 | Preview | autor: Adam Homola |

Letošní Doom byl příjemným návratem do starých časů v moderním kabátku (viz recenze), ale pořád mu „něco“ chybělo. Po přidání možnosti vycentrovat zbraň se hráči dočkají také tradičního deathmatche. Ten z nějakého záhadného důvodu při vydání hry chyběl, ale teď se do hry dostane v rámci bezplatného Free Update 3 ještě v průběhu září.

Deathmatch vás zde asi nijak nepřekvapí, půjde o klasický free-for-all, kdy stojí všichni proti všem a na týmy či úkoly se nehraje. Vedle toho se v rámci Free Update 3 dostane do Dooma také možnost zakládat Private Match, kdy budete moct vytvořit soukromý multiplayerový zápas s různými specifickými pravidly a vaším vlastním nastavením.

Private Match vám dovolí vybrat libovolnou multiplayerovou mapu a na ní nastavit libovolný časový limit, omezit skóre a budete moct také vypnout jak démony, tak power weapons (motorovka, BFG…). Deathmatch i Private Match se do hry dostanou ještě tento měsíc, ale ještě předtím je uvidíte v pohybu příští úterý 13. září, kdy plánují vývojáři představit všechny novinky v chystaném živém vysílání. Mezitím se musíte spokojit pouze s krátkým teaserem.

zdroj: Archiv

Příští úterý bychom měli vidět také první záběry z nového módu Arcade, který bude kompetitivním přídavkem do příběhové kampaně. Arcade ale nebude součástí Free Update 3, dočkat bychom se ho měli někdy letos na podzim a taktéž zdarma, jak oznámili tvůrci na webu Bethesda.net.

Vývojáři tak na nového Dooma nezapomínají a o jeho multiplayer se starají. Není to tak dávno, jsme si mohli přečíst o nových multiplayerových módech a mapách a teď se chystají další. Jestli je zrovna multiplayer to, co hráči na nové hře id Software oceňují nejvíce, je samozřejmě druhá otázka, obzvláště v kontextu jiných multiplayerových akcí. Ale neustálými updaty a vylepšováním by mohli tvůrci držet hru při životě dlouhou dobu a budovat tak živnou půdu pro případné pokračování. 

Nejnovější články