Doom brzy dostane nové multiplayerové módy a mapy
zdroj: tisková zpráva

Doom brzy dostane nové multiplayerové módy a mapy

29. 7. 2016 13:53 | Preview | autor: Adam Homola |

Nový Doom si sice získal srdce hráčů i recenzentů (viz naše recenze a videorecenze) po celém světě především svým vypilovaným singleplayerem, ale vývojáři z id Software nezapomínají ani na multiplayer. Ten má konkurenci přeci jen větší a tak je potřeba velká péče, aby hra jen tak nezapadla. Tomu by mělo pomoct několik následujících updatů, přičemž tím prvním je bezplatný Free Update 2. Ten do hry přidá dva nové multiplayerové módy a obohatí SnapMap spoustou drobností.

Prvním novým módem je Exodus, který představuje moderní variaci na tradiční Capture the Flag. Jen s tím rozdílem, že vlajka je na mapě pouze jedna a základy se neustále přesouvají. V módu Sector zase musíte zabrat a držet konkrétní místo co nejdelší domu. Vyhrává ten, kdo získá za držení co nejvíce bodů.

Update přidává také spoustu doplňků do SnapMapu, včetně upravitelného kolečka s funkcemi zbraní, takže budete moct nosit a vybírat z více zbraní stejně jako v kampani. Přibudou také skákací plošiny s možností nastavení vzdálenosti, rychlosti a směru, třicet nových pekelných modulů, hratelný démon Mancubus a spousta dalších věcí.

zdroj: Archiv

Výše zmíněné získají formou bezplatné aktualizace všichni hráči. Vedle toho se příští týden do hry dostane i první placené multiplayerové DLC, Unto the Evil. To přidá tři nové multplayerové mapy, nového hratelného démona The Harvester, zbraň MEG Mark V, výbavu Kinetic Mine, robotickou sadu brnění, nové hack moduly, taunty a několik dalších drobností. Přídavky z Unto the Evil jsou použitelné na všech stávajících mapách i ve všech módech.

Sympatickou novinkou je také funkce PartyPlay, která umožní hrát nové mapy i lidem, kteří si Unto the Evil nepořídili. Jednoduše stačí být v partě s někým, kdo DLC má a hra vás z party nevyrazí. Platí to samozřejmě i obráceně – tedy stačí Unto the Evil vlastnit a můžete hrát na nových mapách i s kamarádem, který zůstává jen u bezplatných updatů.

id Software potvrdili také práce na novém režimu skórování s žebříčky, které bude mnohem arkádovější a chystají se také další módy, včetně žádaného deathmatche. Plus samozřejmě další udpaty, prémiová DLC a bezplatné doplňky do SnapMap. Je zjevné, že Doom a jeho vývojáři nehodlají sklopit hlavu před ostatními multiplayerovými střílečkami a pokusí se známou značku udržet na discích hráčů delší dobu.

Nejnovější články