Noční můry v českém Dreamkillererovi
zdroj: tisková zpráva

Noční můry v českém Dreamkillererovi

15. 7. 2009 18:18 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

Pražští autoři Cold War připravují novou střílečku. Půjde o duchovního nástupce jejich dřívějšího Painkiller: Overdose?

Zvětšit zdroj: tisková zpráva Pražské studio Mindware, tedy autoři Cold War nebo Painkiller: Overdose, chystají novou střílečku s názvem Dreamkiller a neotřelým motivem: budete hrát totiž za psycholožku, která se dovede vtělit do představ a hlavně nočních můr svých pacientů. Hra počítá s celkem dvanácti úrovněmi, kdy se pokaždé podívate do jiného snu a tím pádem budete disponovat úplně jinými zbraněmi, pohybovat se v rozdílném prostředí a tak dále. Nedávno to autoři názorně demonstrovali na šestém levelu.

V něm čeká hrdinku Alice Drakeovou vtělení se do představ staré dámy, která má strach o svůj duševní stav. Po samotném přenosu se objevíte v malé aréně, kolem se zavřou dveře a pak se na vás ze všech stran začnou řítit nepřátelé. A ven se odsud samozřejmě nedostanete, dokud se všech bestií pěkně systematicky nezbavíte.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva

Alice bude umět používat některé nadpřirozené síly, takže v jednu chvíli třeba využije dračího tetování na rameni a začne po příšerách metat ohnivé koule, případně je složí za pomoci telekineze.

Klasické zbraně chybět samozřejmě nebudou, v této fázi hry je ale budete potkávat jen coby jednorázové předměty, které půjde v jednotlivých levelech sebrat (tzn. žádné přenášení celého zbraňového arzenálu z jednoho snu do druhého). A to z toho důvodu, že půjde konkrétně o způsob, jakým se pacienti podvědomě pokusí Alici pomoci. Takže se nedivte, až se vám před očima zhmotní chaingun s granátometem coby vedlejším módem, anebo metačem granátů s možností nastavení doby výbuchu a zapnutím tlakové vlny.. i takto lze někomu vyjádřit sympatie, že?

Po některých mrtvých navíc zůstanou tzv. dreamcatchery, které použijete coby upgrady anebo lékárničky. Časem se hrdinka naučí i novým kouskům, např. omezené teleportaci napříč místností (ale už ne skrze zdi) anebo módu Beserk, během kterého se barvy herního světa změní a náhle supersilná Alice nepřátele kvapem zlikviduje.

Že to zní lákavě? Počkejte pár týdnů, než autoři odtajní víc detailů třeba k multiplayeru. A ještě jedna otázka do fóra: nepřipomíná vám to trochu Painkillera, který už jen kvůli licenci nemůže využít téhož jména?

Dreamkiller je ve vývoji pro PC a Xbox 360 a vyjde ještě letos na podzim.
zdroj: IGN

levis

Nejnovější články