Nemocný malárií ve Far Cry 2
zdroj: tisková zpráva

Nemocný malárií ve Far Cry 2

21. 1. 2008 10:10 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

Čeká vás dlouhodobý boj i s infekční chorobou přenášenou komáry a s nešťastně schytanými kulkami. + 1. NOČNÍ OBRÁZEK

Cestovatelé do Afriky často onemocní malárií a tento osud potká i hlavního hrdinu Far Cry 2, o čemž víte z červencového preview. Co se ale dosud nevědělo, bylo její provázání s hratelností. Podle informací z časopisu EDGE vás tato infekční choroba přenášená komáry skolí hned na začátku hry. Časem se podaří nalézt vhodné léky, díky nimž se stav zlepší, ale jen velice pomalu. Čím více léků si naráz vezmete, tím budete silnější a odolnější vůči útokům a zraněním. Pokud vás však od medikamentů někdo odstřihne, vše se rychle obrátí k horšímu a ze zdravého chlapíka se transformujete nejprve v člověka-trosku, kterého zmítají halucinace či zvracení, a později dokonce v mutanta.

Bacha musíte dát i na obdržené zásahy. Většinu jich schytáte stejným způsobem jako v kterékoli jiné FPS, ale příležitostně vás může někdo trefit tak neštastně, že budete muset provést improvizovanou operaci - vyndat kulku ven z těla a zašít si sám ránu. Pokud byste se na to vybodli, následky by byly fatální (=rychlá smrt), což platí i pro situace, kdy by vás někdo postřelil při léčení se - třeba během odpočinku v noci, prvně ukázané na screenshotu:

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva

Jak známo, cílem veškerého snažení bude dopadení dealera se zbraněmi. Toho dosáhnete jedině tak, že se spolčíte s jednou ze dvou válčících skupin rebelů a zde přichází na scénu další novinka - systém reputace. Ta se bude postupně formovat podle vašich činů a kroků vůči jednotlivým frakcím. Až se u některé osvědčíte a stanete dostatečně populárním, připojí se k vám parťáci asistující v boji nebo poskytující krytí. Far Cry 2 se tudíž místy stane týmovou střílečkou.

Poslouchá se to moc pěkně, jen nesmíte věřit veřejně prané špíně insiderkou z UbiSoftu. Podle ní není ve skutečnosti hra ani zdaleka taková, jak vypadala na novinářských prezentacích, a navíc prý neběží plynule ani na těch nejvýkonnějších PC současnosti, jimiž jsou vybaveni vývojáři. Proto se prý nyní drasticky předělává a proto také byla odložena z již dříve nepravděpodobného jara minimálně na Vánoce. Svou roli sehrálo i rozšíření platforem z původně jediného PC i na PS3/X360 - více o Far Cry 2 v našem předešlém zpravodajství.

Update 25.1. - v realistickém Far Cry 2 žádné mutace ani mutanti nebudou, vyvrátil výmysly EDGE kreativní ředitel UbiSoftu a dodal, že PC/PS3/X360 verze vyjdou souběžně.

Důraz na detail ve Far Cry 2  [4.12.2007 23:23 - levis]
Źivá Afrika ve Far Cry 2 tech-videu  [2.12.2007 16:16 - levis]
Žasněte nad 25 minutami prezentace Far Cry 2  [19.10.2007 12:12 - levis]
Třináctiminutové video z hraní Far Cry 2  [7.9.2007 09:09 - levis]
Vývojářský koutek: Team Fortress 2 a Far Cry 2  [15.8.2007 12:12 - jd]
Far Cry 2 - další info a oficiální obrázky  [1.8.2007 20:20 - jd]
zdroj: Gamesradar, PCG, Softrock

Nejnovější články