Napříč italskými ulicemi ve Venetica
zdroj: tisková zpráva

Napříč italskými ulicemi ve Venetica

2. 9. 2008 22:22 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

Autentické Benátky budou dějištěm graficky poutavého akčního RPG. + OBRÁZKY

Zvětšit zdroj: tisková zpráva Otevřený herní svět, správná rubačka v nejlepší diablovské tradici a přitažlivá hlavní hrdinka jsou určující znaky chystaného akčního RPG Venetica, které nechybělo ani na letošním veletrhu GC. Hned na první pohled zaujalo roztodivně zpracovanými italskými Benátkami, napůl alespoň zevrubně připomínajícími dobové malby a architektonický sloh města, na druhou stranu však s ulítlými barvami a záměrně přestylizovanými postavami. Pakliže na přítomné něco udělalo dojem, byla to prý průzračná a jednoduše krásná vodní hladina, kterou lze v "městě na vodě" ostatně zahlédnout na každém rohu.

Benátky však budou sloužit jen jako pozadí a zároveň inspirace herního příběhu. Hlavní hrdinka Scarlet je zde totiž dcerou samotné smrtky, namísto aby však po ní přebrala roli, již dekády přisuzovanou jakousi tajemnou radou, musí naopak o své právo bojovat s podvodníky a vyvolavači mrtvých, kterým se lstí dostalo vyhlídek právě na pozici další Smrti a hodlají s ní definitivně a nadobro zmrzačit celý svět.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva

Scarlet je pro takové případy dobře vybavena: byť s ní budete muset obcházet město, hledat questy, sbírat informace a vůbec dodržovat vše, co nesmí v žádném správném RPG chybět, v samotných bojích si užijete dost nadpřirozených sil, čarovaní atd. Jedni nepřátelé dovedou blokovat tzv. psychologické útoky, které na ně pošlete z útrob své mysli, jiní se budou vyznačovat slabinami, jež bude třeba nejprve odhalit.

A aby toho nebylo málo, v průběhu předváděčky Scarlet dokonce našla i kladivo, jímž si pak mohla probořit cestu skrz některé zdi a objevit skryté místnosti. Nemluvě o souboji s oživlou kamennou sochou lva, na kterou by žádná jiná zbraň neplatila..

Venetica vyjde příští rok pro PC a Xbox360 - více v oznámení.
zdroj: IGN

levis

Nejnovější články