Na daleký západ s The Westerner
zdroj: tisková zpráva

Na daleký západ s The Westerner

25. 11. 2002 17:52 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

Hlavním hrdinou zábavně vyhlížející komiksové adventury The Westerner je Fenimore Fillmore, známý to pistolník a kovboj kdesi na dalekém západě.

thewesterner zdroj: tisková zpráva Jeho příběh a také pár intimních informací z jeho života (zejména to, že nesnáší artyčok) jste se mohli dozvědět v naší poslední zprávě, která byla v říjnu tomuto titulu věnována. Dnes pro vás máme pro změnu pár informací týkajících se spíše než osoby hlavního hrdiny samotné adventury. Především je třeba říci, že autory a tvůrci The Westerner jsou již sedm let úřadující Revistronic, kteří mají za sebou už řadu dalších her, z nichž se některé dočkaly rovněž lokalizace do českého jazyka. Mám namysli např. adventuru Tři lebky Toltéků (1998), jejíž scénář má na svědomí tentýž člověk, který se pustil i do napsání děje hry The Westerner.

Dobrodružství Fenimorea se budou odehrávat na blíže neurčeném místě, nicméně by to mělo být někde okolo Colorada nebo Wyomingu, zhruba v roce 1870. Jsou navržena tak, aby se hráč nemusel vůbec potýkat s nějakým složitým ovládáním. Prostě bude k dispozici pouze inventář, kam si budete ukládat klasických (point&click) způsobem sesbírané předměty a stejně jako v jiných tradičních adventurách, vám o každém z nich vždy náš svérázný hrdina něco řekne. Už podle stylu, jakým je hra graficky ztvárněna se dá usuzovat, že poznámky, které Fenimore vypustí z úst budou mnohdy velice vtipné.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Ono když se vůbec podíváte na obrázky z této hry, určitě vás její grafická stránka přinejmenším zaujme. Revistronic se jali své dílo rozhýbat na svém zcela novém grafickém a fyzickém enginu, který dostal název "PICTuRE". Jeho síla spočívá především v tom, že dokáže zvládnout miliony polygonů tvořících scénu v reálném čase podobně jako to umí film. Další jeho silnou stránkou enginu je i podpora různých výrazů tváře postav (viz galerie), z nichž je pak velice jasně patrné, co přesně daná postavička prožívá. V neposlední řadě lze zmínit také schopnost enginu zvládnout potřebnou hru světel a stínů a umožnit tak tvůrcům vytvořit jakoukoliv atmosféru prostředí bez omezení.

V současné době se The Westerner chystá pouze ve verzi pro PC, ale Revistronic prý uvažují i o možnosti přizpůsobit nebo přepracovat hru pro některé konzole. Vývojáři také doufají, že se jejich nový titul objeví ve stejném čase v Americe i Evropě. Datum vydání ještě není přesně znám, nicméně by to mělo být někdy mezi červnem a říjnem roku 2003. Tím se zdá se nejspíš posouvá i původně na začátek příštího roku plánované vypuštění hry v její české verzi prostřednictvím společnosti Cenega.

zdroj: GH

korgull

Nejnovější články