MMORPG se špióny aneb spy-fi Global Agenda
zdroj: tisková zpráva

MMORPG se špióny aneb spy-fi Global Agenda

3. 5. 2007 13:13 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

Špióny v lesklých brněních s meči a noži, obrovské roboty nebo přestřelku v hale s působivě odlétajícími třískami z dřevěné sloupové konstrukce lze vidět v minutu dlouhém traileru (36MB, HD kvalita) z MMORPG Global Agenda, která poběží na Unreal Enginu 3.

Nezvykle prázdné prostory objasňuje netradiční koncepce: Global Agenda bude špionážní akcí, v níž se hráč přidá na stranu jedné z institucí, odlišujících se od sebe politickým zázemím i ideologiemi (obdoba guild). Jak říká producent hry Todd Harris, autoři se inspirovali filmy jako Mission: Impossible nebo televizními seriály typu 24, Alias aj. Klasickou špionážní látku se ale pro větší pestrost a technologické výdobytky rozhodli přenést do budoucnosti: hru samotnou pak docela vtipně nazývají „spy-fi“.


Jednou ze zajímavostí bude bezpochyby PvPE (Player vs. Player-Modified Environment), který se v praxi projeví tak, že úkoly a mise se budou dynamicky proměňovat podle událostí způsobených ostatními institucemi. V tomto ohledu zase autoři prý čerpali z Eve Online. Většinu času se špióni budou pohybovat v interiérech; žádná rozlehlá prostranství vývojáři neplánují. Jak už jsme ale psali dříve, rozhodně se chtějí vyvarovat mimozemšťanům, post-apokalyptickým vizím apod. Global Agenda je v současnosti v alfa stádiu a pracuje na ní zhruba čtyřicet lidí, přičemž nejméně rok na ni ještě budeme muset počkat.
zdroj: WarCry

levis

Nejnovější články