Měsíční závody v Lunar Racing Challenge
zdroj: tisková zpráva

Měsíční závody v Lunar Racing Challenge

27. 7. 2009 9:09 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

Budete se v nich prohánět po povrchu Měsíce, nasnímaného podle satelitu NASA.

Vytvořit v dnešní době nějakou originální závodní hru je poměrně složité. Vývojářům ve VirtuePlay se to ale asi podaří: oznámili totiž vývoj hry s názvem Lunar Racing Challenge, což bude online závodní simulátor odehrávající se na povrchu Měsíce. Který navíc zcela vyjde z obrázků, map a dat o prostředí planety, dodané přímo samotnou NASA. Říká se o hře, že to bude taková kombinace "NASA a NASCAR". Velkou váhu při vytváření hry totiž autoři kladli právě na realismus. Chtěli docílit toho, aby se vesmírná vozítka po povrchu Měsíce proháněla přesně tak, jako ve skutečnosti. Čili veškerá pozemská fyzika musela být kompletně překopána a hráč tím dostane úplně jiný druh závodů, než na které je zvyklý.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva

Prý ta hra bude pro všechny, kteří by se rádi podívali do vesmíru, ale nejspíš se jim to nikdy nesplní. Krása... povrch Měsíce přitom bude stvořen z infračervených fotografií ve vysokém rozlišení pořízených satelitem Clementine, který patří NASA. Hráči se budou po měsíci s dalšími protihráči online prohánět po uměle vytvořených závodních trasách v lunárních vozítkách. Závodit se bude třeba i okolo místa, kde prvně na Měsíci přistálo Apollo, nebo na obou pólech Měsíce.

Teď už je jenom otázkou, zda poměrně chudé prostředí bude závodníky bavit. Obávám se, že na zajímavé a nové fyzice a prostředí se asi závodní hra postavit nedá, aby hráče dlouhodobě zabavila.

Lunar Racing Championship vychází na podzim tohoto roku pro PC.
zdroj: WP

chewiedc

Nejnovější články