LotR: Battle for Middle-Earth 2 oficiálně
zdroj: tisková zpráva

LotR: Battle for Middle-Earth 2 oficiálně

25. 7. 2005 23:23 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

Jak jste se mohli dozvědět včera, společnost Electronic Arts chystá pokračování úspěšné fantasy RTS Lord of the Rings: Battle for Middle-Earth.

Tato informace byla odhalena spolu s podrobnostmi o nové hře v srpnovém čísle německého časopisu Gamestar. Dnes však došlo k oficiálnímu oznámení vývoje Battle for Middle-Earth 2, a to v rámci tiskové zprávy, jež pojednávala především o tom, že se EA podařilo získat práva na tvorbu her přímo podle literárního díla J.R.R. Tolkiena. Došlo tak k rozšíření její stávající licence, která dosud zahrnovala pouze filmovou reprodukci slavných románů společnosti New Line.

Tisková zpráva mimochodem odhalila ještě jednu skutečnost. Vedle Battle for Middle-Earth 2, kterou mohou očekávat někdy v příštím roce majitelé PC, se totiž chystá ještě jedna hra založená na výše zmíněné licenci, a to Lord of the Rings: Tactics (pracovní název, obrázky), jež je vyvíjena pro PSP.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva

Ale zpět k LotR: BfME 2. Z včerejšího článku jste mohli vytušit, že se tento projekt bude moci pochlubit celou řadou různých novinek a vylepšení (včetně grafických - nové efekty počasí, apod.). Těšit se tedy především můžete na zbrusu novou kampaň, v níž už však nebudou žádné "Search and Destroy" mise. Mělo by jít o kampaň, kterou naznačuje Tolkienova kniha Návrat krále, kde je řeč o jakémsi druhém Sauronově tažení, jenž bylo vedeno paralelně s útokem na Gondor a Rohan. Vedle toho vám ale hra nabídne ještě další herní mód, strategicko-dobyvatelský. Ten by vám prý měl připomenout Rome: Total War.

Co se týče nových ras, setkat byste se měli s elfy, trpaslíky (za ty dobré) a skřety (za ty zlé). Každý z těchto národů se od ostatních dosti liší v taktice boje. Trpaslíci spoléhají na svou sílu a elfové na magii a lukostřelbu. Se skřety se prý bude hrát podobně jako s GLA v C&C Generals. Své nepřátele budou schopni překvapit útokem vedeným za jízdy na svých ochočených škorpiónech a pavoucích, anebo tunely vedenými pod zemí. Pokud jde o hrdiny, některé z těch starých budete muset oželet, na jejich místo v každém případě přijdou noví, jako např. Elrond, Grima, král trpaslíků Dain a Glorfindel, Do boje vás povedou jinak i Arwen nebo Haldir.
zdroj: PR, HDRInside

korgull

Nejnovější články