Hrdinové RPG Rise of Argonauts
zdroj: tisková zpráva

Hrdinové RPG Rise of Argonauts

25. 4. 2008 13:13 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

Seznamka se zoufalým manželem s oštěpem, kentauří lučištnicí a slávychtivým šermířem. + OBRÁZKY

Vloni představené akční RPG Rise of the Argonauts se těžce inspiruje řeckou mytologií a i když ve všem nedodrží tradiční interpretace, nebudou v něm chybět ústřední postavy příběhu o Iásonově cestě za zlatým rounem. Čtveřice obrázků a několik stránek podkladů přímo od Codemasters přímo vybízí k tomu si hrdiny přiblížit.

Iasonův vedl ve městě Iolku klidný život a od malička věděl, že si jednou vezme svojí dávnou přítelkyni princeznu Alkemé. Osud mu ale nepřál, aby v den svatby pohladil šíji milované: vzduchem hvízdla otrávená šipka od neznámého vraha a ze slavnosti stal se ještě tentýž den pohřeb. Iasón se přesto rozhodl nevzdát: raději nasadí život v nebezpečné cestě za zlatým rounem, za jehož pomoci by mohl zesnulou princeznu přivést zpět k životu. Vedle meče mu k tomu pomůže oštěp a obrovský štít, kterým Iason odrazí nepřátelské šípy a nejednou s ním protivníky pořádně praští přes nos.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva

Hérakla tou dobou znalo už celé Řecko, když na svatbě zadržel princeznina vraha. A jako správný přítel se rozhodl, že Iasona bude doprovázet i nadále. V boji vám díky své lví síle bude nedocenitelnou pomocí: jedinou ranou odhodí nepřátele několik metrů do dálky, pěstí jej zatluče do země nebo případně podrží, než Iason nebožáka rozetne ve dví.

Ještě jako malou dívku opustili Atalantu rodiče v temném lese, kde se budoucí bájné hrdinky ujali kentaurové a vyškolili jí v lovu. Drsná bojovnice k Iasonovi nebude chovat žádné přehnané sympatie, ale rozhodne se pomoci, aby dostála cti kentaurů. V boji oceníte především její rychlost a přesnost, protože svými pověstnými šípy protivníka přišpendlí ke zdi ze vzdálenosti desítek metrů. Bezbranného vojáka pak čeká smrt z rukou některého jiného člena party, tedy v případě, že Atalanta své šipy předem nepotřela okamžitě usmrcujícím jedem.

Zvětšit zdroj: tisková zpráva Posledním z představených hrdinů není nikdo jiný než Achilés, toho času velice mladý a dychtivý po slávě. Přes všechno víno a ženy, které se mu nabízí na jeho domovském ostrově, touží vyrazit do světa vydobýt si takovou pověst, aby jeho jméno znali v každém přístavu. Na bitevním poli ho poznáte podle oboustranného meče a rychlosti, s níž sebelepšího protivníka rozseká na hadry.

Rise of the Argonauts vyjdou nejdříve koncem roku pro PC, X360 a PS3 - více v předešlém zpravodajství.
zdroj: IGN

levis

Nejnovější články