Fantasy akce v Rise of the Kasai
zdroj: tisková zpráva

Fantasy akce v Rise of the Kasai

21. 3. 2005 14:14 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

Tenhle exkluzivní titul pro konzoli PS2 je pokračováním zdařilého Mark of Kri a stejně co jeho předchůdce půjde v dobře vyšlapaných akčních šlépějích.

Dočkáte se nesmírně stylové fantasy sekané, sázející na sofistikované souboje nejenom na meče, kooperace s dalšími spolubojovníky na scéně a unikátní prezentace.
Hra má být třikrát rozsáhlejší originálu, přičemž její děj bude zasazen do období deset let po událostech popsaných v Mark of Kri. V hlavních rolích se pak znovu představí "conanovský" válečník Rau, jeho setra Tati a nyní ještě Griz a Baumusu, kteří vystupují jako mistři, resp. učitelé výše zmiňovaného páru. Sluší se připomenout, že zatímco v prvním dílu jste se mohli aktivně chopit pouze hlavního hrdiny jménem Rau, nyní se do akce vydají všichni jmenovaní, přirozeně každý má disponovat trochu odlišnými bojovými schopnostmi. Vstříc nové bitvě půjde vždy jenom jeden vybraný, vámi ovládaný bojovník, druhý bude v režii CPU. Pročež dvojice tvoří Rau & Baumusu, resp. Tati & Griz.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva

Vedle bojování nebude znovu opomenut stealth aspekt. Rau má totiž opět mít neocenitelného pomocníka, jímž je perutnatec jménem Kuzo, který bude moci - aniž by vzbudil nežádoucí pozornost, prozkoumat terén. Griz, doprovázející hbitou Tati, má zase disponovat mimořádnou předvídavostí. Díky těmhle vychytávkám se tak bude možné adekvátně připravit, nebo se připlížit k nic netušící hlídce a pak s ní naložit - ručně a stručně. Již tak originální boj bude dále rozšířen o locknutí až devíti oponentů naráz, má se zlepšit animace a kamerové nahlížení na akci.

Dlužno podotknout, že Mark of Kri byla dosti brutální hra a podle všeho se usekávání hlav, končetin a drsných fatalit (jako je omlácení hlavy o zeď) dočkáme i zde. Tvůrci však celý rámec do značné míry zlehčují jednodušším designem, evokujícím tak trochu kreslené pohádky z Tisíce a jedné noci. Usínat však pravidelně budou jenom vaši nepřátelé. Takže závěrem snad jen malou prosbu k tvůrcům - už aby to tady bylo!
zdroj: GamePro

martin

Nejnovější články