Fallout 3 vyrobí a vydá Bethesda Softworks
zdroj: tisková zpráva

Fallout 3 vyrobí a vydá Bethesda Softworks

13. 7. 2004 9:09 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

Fanouškům série Fallout svitla velká naděje, že se hry Fallout 3 nakonec přeci jen dočkají.

Společnost Bethesda Softworks, velmi zkušená to firma v oblasti RPG žánru díky mj. Morrowindu, totiž oznámila, že třetí díl velmi oblíbené RPG série vyrobí a sama také vydá. To vše na základě práv, které se jí podařilo získat od finančními problémy zdrceného Interplay (info). S touto licencí Bethesda nabyla práva nejen pracovat na Fallout 3 pro PC, konzole, handheldy a jiné platformy, ale stejně tak i na případném čtvrtém či pátém pokračování. Fallout 3, který naváže příběhově na své předchůdce, bude Bethesda vyvíjet paralelně s dalším dílem neméně slavné série The Elder Scrolls. Přičemž obě tyto hry budou vznikat pod vedením Todda Howarda, výkonného ředitele The Elder Scrolls.

Magazíny GameSpy, PC.IGN a HomeLAN ihned na toto oznámení zareagovaly a provedly se zástupci Bethesdy blesková interview. Z nich vyplynulo, že Interplay už nemá nad singleplayerovou sérií Fallout žádnou moc a další její osud se tak nachází plně v rukách Bethesdy. Jediné, co licence od Interplay nezahrnuje, je vývoj masivně multiplayerové online hry založené na Falloutu. Tu totiž už Interplay plánuje sám rozjet v Koreji. Zda se budou na vývoji Fallout 3 podílet její původní tvůrci, zatím nebylo potvrzeno, ale ani vyvráceno - je prý na to ještě příliš brzy, ale všeobecně se ví, že část z nich už zakotvila v jiných vývojářských firmách.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Stejně tak zatím není jisté, jestli se ve Falloutu 3 nějak budou využívat z dřívějška hotové části (grafiku, engine, herní systém atd. - viz ilustrační obrázek vpravo) určené pro zrušený projekt pod kódovým označením Van Buren ještě od Black Isle (info). Nicméně, vývoj hry už byl započat. Na otázku, jestli bude Fallout 3 hraný ve first-person / third-person nebo nějakém jiném pohledu kamery odpověděl Pete Hines z Bethesdy, že náhle nezačnou dělat isometrické hry ve stylu Baldur's Gate a že zůstanou u toho, v čem jsou dobří. Prý si dokáže představit použití jejich zbrusu nové technologie, kterou teď vyvíjí (pravděpodobně pro pokračování The Elder Scrolls). Spekulovat o datu vydání v tuto chvíli nechce.

První díl Fallout byl vydán v roce 1997. Hráč se zde ujal role obyvatele válkou sužované Země, který se ze svého dosavadního podzemního útočiště rozhodl podívat na povrch, do světa stiženého pohromou, plného radiace, mutantů, gangů a násilí. Tato hra se záhy stala miláčkem milionů hráčů a dočkala se mnoha méně či více zdařilých napodobenin.

zdroj: PR

korgull

Nejnovější články