EA: Crysis běží plynule i na velmi dostupném PC
zdroj: tisková zpráva

EA: Crysis běží plynule i na velmi dostupném PC

15. 1. 2008 15:15 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

S omezeným rozpočtem postavili tvůrci nový počítač, aby jednou provždy vyvrátili názory o přehnané hardwarové náročnosti.

Se snahou vyvrátit jednou provždy všeobecně zažitou představu, že Crysis je přehnaně hardwarově náročné (a z toho částečně pramenící nižší než předpokládaný odbyt), sáhli Electronic Arts k neobvyklému kroku. Poskytli médiím dokument o hardwarovém experimentu provedeném vývojáři hry. Ti s omezeným rozpočtem ve výši (v přepočtu) 16 tisíc českých korun postavili úplně nový počítač, aby v na něm pořízených nahrávkách všem pochybovačům dokázali, že Crysis v DirectX 9 a rozlišení 1280x720 běží velmi plynule a vypadá skvěle i na velmi dostupném PC:

Ve světle kampaně, která nás ohromovala především technologickou vyspělostí a grafickými efekty v maximální možné kvalitě, stojí za zmínku vysvětlení, proč bylo cílem experimentu nalézt právě počítač, který hru Crysis při detailech "pouze" na High: "Nastavení Very High je určeno k tomu, aby Crysis mohla obstát i v budoucnosti, podobně jako tomu bylo v případě úrovně Ultra ve Far Cry."
zdroj: PR

jd

Nejnovější články